žabji kralj - Vstopnice

ŽABJI KRALJ  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

Po bratih Grimm: Vesselin Boidev

Žabji kralj

Prevod: Viktorija Menkadžijeva

Scenografija in lutke: Vasill Rokomanov

Poslikava lutk: Silva Bačvarova

Glasba: Vladimir Džambazov

V obnovljeni predstavi v sezoni 2013/14:

Režija: Robert Waltl

Igra: Tadej Pišek

Koprudukcija obnove: Mini teater in SSG Trst

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Predstava traja 40 minut

Velika uspešnica Mini teatra iz leta 2001, ki je doživela že več kot 200 ponovitev v Sloveniji, na Hrvaškem, Avstriji, Italiji, Belgiji in na Madžarskem, bo tokrat zaživela v obnovljeni režiji Slavča Malenova (obnova Robert Waltl) in z igralcem Tadejem Piškom.

O predstavi

Zgodba o princesi, ki ji v kalni mlaki izgubljeno zlato žogico vrne žabec, v zameno pa želi princesino ljubezen, temelji na vedno aktualni temi sklepanja kompromisov. Sporočilo pravljice, namenjeno malim princeskam, kaže na možnost gledanja dogodkov z različnih zornih kotov, saj lahko včasih tudi v stvareh, ki se nam sprva zdijo grde, s potrpežljivostjo odkrijemo lepoto.

Lutkovno predstavo smo pripravili skupaj s priznanimi bolgarskimi lutkovnimi umetniki: med njimi je režiser Slavčo Malenov, ki ga ljubljanska otroška publika pozna po predstavah Kalif Štrk, Lev brez repa, Majhnica in Mini cirkus. Malenov je diplomant lutkovne režije na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost, ki je kasneje opravil še specializacijo na Internacionalnem lutkovnem inštitutu Charleville-Mezieres v Franciji. Sodeluje s številnimi lutkovnimi gledališči v Bolgariji in tujini, od leta 1993 pa med drugim predava na bolgarski Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost. Lutke je poslikala Silva Bačvarova, diplomantka scenografije na sofijski Državni likovni akademiji. Delala je v Plovdivskem državnem lutkovnem gledališču, danes pa dela kot scenografka v gledališču Atelie 313 in poučuje na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost v Sofiji. Avtor scenografije je in likovne zasnove je Vasill Rokomanov, prav tako diplomant scenografije na sofijski Državni likovni akademiji. Bil je oblikovalec revije Society and Law, od leta 2002 pa dela kot scenograf Alelieja 313 ter poučuje scenografijo na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost v Sofiji. kot scenograf sodeluje s številnimi gledališči in lutkovnimi gledališči.