Novice

Eventim v Sloveniji in na Hrvaškem obeležuje 20 let poslovanja

datum in ura dogodka 12 apr.

Podjetje Eventim d.o.o. v Sloveniji in na Hrvaškem obeležuje 20 let poslovanja

Ljubljana, 12. april 2023

Podjetje Eventim d.o.o., ki je del skupine CTS EVENTIM, enega vodilnih mednarodnih ponudnikov storitev prodaje vstopnic in zabave v živo, oktobra letos praznuje 20 let uspešnega poslovanja na hrvaškem in slovenskem trgu.

Eventim se je že od svojih začetkov pred 20 leti na obeh trgih uveljavil kot vodilno podjetje pri prodaji vstopnic za glasbene, športne in kulturne dogodke, pa tudi konference in razne prireditve. Ta primat ohranja še danes.

Leta 2022 je skupina EVENTIM zabeležila rekordno rast, saj je v več kot 20 državah ustvarila prihodek v višini 1,9 milijarde EUR. Celotna skupina preko dobro razvejane mreže prodajnih kanalov – spletna prodaja, fizična prodajna mesta – na leto izda okoli 250 milijonov vstopnic. Skupina CTS EVENTIM ima pod svojim okriljem tudi razna podjetja, organizirajo in promovirajo koncerte, festivale in druge dogodke. Po Pollstarjevi globalni lestvici za leto 2022 je skupina EVENTIM tretji največji organizator dogodkov na svetu.

S svojimi inovacijami, aktivnostmi, posluhom za potrebe kupcev in poslovnih partnerjev je Eventim v Sloveniji v zadnjih 20 letih krojil smer zabavne industrije. S prodajo prve vstopnice preko spleta, spominskih vstopnic, možnosti zavarovanja vstopnic in odlične uporabniške izkušnje, je Eventim odprl in izboljšal trg zabavne industrije ter omogočil prihod največjih svetovnih zvezd na naša prizorišča.

Skromnih začetkov ni bilo, saj se je Eventim takoj po prihodu v Slovenijo uveljavil kot zaupanja vreden partner pri prodaji vstopnic, saj je izkazal kot ponudnik kakovostnih storitev pri distribuciji vstopnic. To prednost je Eventim tudi izkoristil in pokazal svojo moč tudi na slovenskem trgu.

Eventim je podjetje, ki v Sloveniji prodaja in distribuira vstopnice za več kot 3000 dogodkov letno. Ob tem direktor Eventima za Slovenijo in Hrvaško Damir Vranić poudarja: »Danes je Eventim zagotovo najbolj zanesljiv in edinstven partner pri prodaji in distribuciji vstopnic. Z nenehnim vlaganjem v marketinško znanje in vire zagotavljamo kakovostno in učinkovito digitalno oglaševanje ter promocijo vseh dogodkov, ki so v naši ponudbi. S sledenjem sodobnim trendom in tehnologijam se v prihodnosti vidimo kot podjetje, ki bo svoje delovanje tako pri prodaji vstopnic kot pri komunikaciji s strankami v celoti prilagodilo željam uporabnikov preko interaktivne platforme in umetne inteligence.«

Ob 20-letnici poslovnega uspeha in pod sloganom »20 nagrad za 20 let« pa bo Eventim v prihodnjih mesecih podarjal doživetja in svoje zveste kupce nagrajeval z različnimi darili – od vstopnic, darilnih bonov in raznih presenečenj, ki bodo razveselili dobitnike in obogatila leto 2023.

O CTS EVENTIM

CTS EVENTIM je vodilni mednarodni ponudnik storitev prodaje vstopnic in zabave v živo. Družba na leto, s pomočjo spletne platforme in fizičnih prodajnih mest, izda okoli 250 milijonov vstopnic. Platforme delujejo pod blagovnimi znamkami kot so eventim.de, oeticket.com, ticketcorner.ch, ticketone.it in entradas.com. Skupina CTS EVENTIM ima pod okriljem tudi številna podjetja, ki organizirajo koncerte, turneje in festivale, kot so Rock am Ring, Rock im Park, Hurricane, Southside in Lucca Summer. Po Pollstarjevi globalni lestvici za leto 2022 je skupina EVENTIM tretji največji organizator na svetu. Poleg tega CTS EVENTIM upravlja z nekaterimi najbolj znanimi evropskimi prizorišči, kot so LANXESS Arena v Kölnu, K.B. Hallen v Kopenhagnu, Waldbühne v Berlinu in EVENTIM Apollo v Londonu. CTS Eventim AG & Co. KGaA (ISIN DE 0005470306) na borzi kotira od leta 2000 in je član segmenta MDAX. V letu 2022 je skupina v več kot 20 državah ustvarila 1,9 milijarde EUR prihodkov.