Novice

METALDAYS 2020

[OBVESTILO ORGANIZATORJA]

datum in ura dogodka 21 apr.

[OBVESTILO ORGANIZATORJA]


Vlada Republike Slovenije je odločila da bo zaradi epidemije, ki je bila razglašena v Sloveniji 12.3.2020, prepoved množičnih javnih dogodkov in koncertov podaljšana do nadaljnjega. Glede na odločitev Vlade in prejeto izjavo Nacionalnega Inštituta za javno zdravje (NIJZ), nam ni preostalo drugega kot letošnjo prireditev MetalDays 2020 odpovedati.


V organizacijo letošnje edicije festivala MetalDays je bilo vloženega ogromno dela s strani organizacijske ekipe festivala in razumljivo je, da smo zaradi te odločitve globoko razočarani. Odpoved nas je vse prizadela tako finančno kot psihično in potrebovali bomo kar nekaj časa, da vse skupaj predelamo in se zopet postavimo na noge. Ta odločitev pomeni tudi izjemen udarec vsem vpletenim v organizacijo tako obsežnega dogodka; vsem nastopajočim, poslovnim partnerjem, prostovoljcem, celotni dolini Soče in lokalnemu prebivalstvu, še posebej pa organizacijski ekipi in njihovim družinam.


Razmere, povezane s pojavom in širitvijo koronavirusa, zahtevajo odgovorno ravnanje, zato bi želeli poudariti, da odločitev slovenske Vlade in pristojnih institucij spoštujemo in jemljemo zelo resno ter sledimo njihovim navodilom in smernicam. Čeprav nastalo situacijo obžalujemo, je varnost in zdravje vseh naših obiskovalcev in sodelujočih na festivalu naša največja prioriteta.


O datumih za prestavljeno edicijo MetalDays 2020 vas bomo obvestili takoj, ko bomo sprejeli nadaljne odločitve. Le te bodo temeljile na dogovorih z agenti, managementi, nastopajočimi glasbenimi skupinami in povezanimi festivali; takoj ko bo to mogoče, vam bomo sporočili več informacij, datume in seznam nastopajočih.


Prosimo vas za vaše potrpljenje in se vam hkrati zahvaljujemo za vašo podporo in zaupanje v teh težkih časih.


MetalDays