Novice

CASTLE - KOLPA MUSIC FESTIVAL | event.info

Pomembne informacije

datum in ura dogodka 30 jul.

Spoštovani kupci!

Pred pričetkom festivala Castle - Kolpa Music Festival vsem obiskovalcem prinašamo vse potrebne in pomembne informacije.ZANIMIVOSTI IN POMEMBNE INFORMACIJE ZA OBISKOVALCE
 
Letošnji, 2. Castle Kolpa Music Festival, ki bo potekal že od te srede, 31. julija do 4. avgusta v Fari v Kostelu, bo enkratno doživetje, ki ga ne smete zamuditi! 
Na njem se boste lahko zabavali in uživali ob kar 30 glasbenih skupinah in 20 didžejih, ki prihajajo iz številnih držav, seveda pa ne bodo manjkali tudi domači, dobro znani izvajalci: Siddharta, Parni valjak, DJ Umek, Pankrti, Goran Bare & Majke, Psihomodo Pop, Asian Dub Foundation, Skindred, Soulfly, DUB FX, Inner Cirle, Elvis Jackson, Sander Van Doorn, Jay Hardway in mnogi drugi. 
 
Med obilico izjemnih glasbenih skupin in didžejev pa se boste lahko zaposlili tudi z akro jogo, lahko si boste ogledali dokumentarne glasbene filme slovenskih skupin v Kinu na prostem, se pomerili v nogometu in odbojki, se v sproščenem vzdušju naučili česa novega na kreativnih delavnicah in se seveda kopali v prekrasni reki Kolpi ali pa le poležavali in se družili na plaži, v kampu in na prizorišču. Za dodatno dobro voljo in smeh bodo poskrbeli znani stand up komiki Admir Baltić – Žuti (Slaba družba), Klemen Bečan (18+), Jan Kreuzer (Pušenje v dolini šentflorjanski), ogledali pa si boste lahko tudi Impro show: Improleptika. Seveda pa bo na izjemno lepo urejenem prizorišču na voljo bogata ponudba hrane in pijače, različne igre in še in še!
 
Več kot dobrodošlo bo hlajenje v Kolpi, kot tudi plavanje in poležavanje ob njej na res dolgi plaži, ki je neposredno ob kampu in prizorišču, poleg odra na plaži pa bo na voljo tudi drugi oder z glasbo. V Standard kampu je še vedno zadosti prostora, v okolici pa je na voljo kar nekaj prekrasnih izletniških točk, med njimi tudi znani Kostelski grad. Parkirišča za kamp so povečini blizu prizorišču, za pot z bolj oddaljenih parkirišč bo za vas poskrbel festivalski avtobus.
 
Letos je novost tudi posebna aplikacija, ki jo festival ponuja v sodelovanju s podjetjem Viberate, ki je na voljo na: 
https://festivals.viberate.com/castle-kolpa. Z njeno pomočjo boste obiskovalci imeli pregled nad celotnim programom, lahko boste klepetali z drugimi obiskovalci, všečkali priljubljene skupine in bili obveščeni o njihovih nastopih, poleg tega pa bodo na voljo vse druge pomembne informacije o spremljevalnem programu in drugem.POMEMBNE INFORMACIJE, PRAVILA IN DRUGO NA 
CASTLE KOLPA MUSIC FESTIVALU

 
Glavna blagajna (glavni festivalski vhod ) in info točka je odprta v sredo, 31. 7. 2019 od 14.00 do 24.00, v četrtek, 1. 8. 2019 do sobote, 3. 8. 2019 od 9.00 do 2.00 naslednjega dne, v nedeljo, 4. 8. 2019 od 8.00 do 14.00. Kamp se odpre v sredo, 31. 7. 2019 ob 14. uri, zapre pa se v nedeljo, 4. 8. 2019 ob 14. uri. Za kampiranje potrebujete vstopnico za kamp, vendar je kampiranje možno le do naslednjega jutra do 11. ure po potrditvi vstopnice za festival. Za vse bo veljala tudi enotna ekološka taksa 2,00 EUR na osebo.
 
Za otroke, mlajše od 12 let, je vstop brezplačen. Prosimo, upoštevajte, da otroci lahko vstopijo na festivalsko območje le, če so v spremstvu starša ali zakonitega skrbnika - z veljavno vstopnico za Castle festival. Zelo skrbite za otroke, še posebej kar se tiče zvočne obremenitve – v večji bližini odra samo čepki za ušesa ne zadostujejo. Otroci imajo še posebej občutljive sluhovode.
 
Bankomat se nahaja v vasi Petrina na bencinski črpalki Petrol, ki je oddaljena 2 km od prizorišča festivala. Skupaj z banko bomo tesno sodelovali z namenom zagotoviti, da bo bankomat vedno imel dovolj denarja za naše obiskovalce. Festival pa bo opremljen tudi s POS – terminali, preko katerih boste lahko polnili svojo festivalsko kartico, ki bo edino plačilno sredstvo na festivalu. Castle festival bo imel brezgotovinski plačilni sistem - Castle plačilno kartico. Na festivalu si boste priskrbeli plačilno kartico, na katero boste lahko naložili največ 100,00 EUR. Na prizorišču bodo postavljene CASH točke, kjer boste lahko kadarkoli nalagali denar na kartico. Ob prvem nalaganju denarja vam bomo odšteli 6,00 EUR, od tega gre 2 EUR za uporabnino sistema, 2 EUR za ekološko takso - plačate jo le v primeru, če ste nastanjeni v enem od festivalskih kampov in 2 EUR za kavcijo kartice. Ko boste vrnili kartico vam vrnemo 2 EUR kavcije. 
 
Za vsak kozarec (kozarec, plastenko) je potrebno položiti depozit 0,5 € , ki se zaračuna vaši Castle plačilni kartici. Vsakič, ko naročite prvo pijačo, se bo vaši Castle plačilni kartici zaračunal depozit 0,5 €. Za vsako naslednjo pijačo, v primeru, da imate svoj uporabljen kozarec s seboj, vaši Castle plačilni kartici ne bomo zaračunali novega depozita. Da bi dobili svoj polog za kozarec nazaj, morate prinesti svojo Castle plačilno kartico in prazen kozarec na mesto za odlaganje kozarcev, kjer bo vaš depozit za kozarec naložen na vašo Castle plačilno kartico.
 
Točka prve pomoči je odprta 24 ur na dan v času festivala, od srede, 31. 7. 2019 od 14.00 ure do nedelje, 4. 8. 2019 do 14.00 ure. Prav tako vas želimo obvestiti, da naš poslovni partner, ki bo izvajal prvo pomoč ponuja hrambo zdravil (za tiste, ki potrebujejo posebna zdravila in jih morajo hraniti na hladnem in suhem mestu). Prav tako vam bodo lahko pomagali pri receptih za zdravila.
 
Na festivalu bo več različnih društev, trgovinic ponujalo zanimive izdelke, oblačila, usluge in podobno. Festivalska tržnica se bo nahajala na poti od glavnega odra proti plaži in kampu festivala, na voljo pa bodo različni artikli po ugodnih cenah. V festivalskem kampu bomo postavili lastno trgovino. V njej bomo ponujali: nujne stvari za higieno, artikle povezane z kampiranjem, nekaj pijače in hrane. Na velikem številu stojnic vam bodo na voljo različne vrste hrane in pijače dobre kakovosti. Poleg tega vam ponujamo tudi nekaj vegetarijanskih jedi. V kampu bomo nudili tudi brezplačno pitno vodo. Pomembno: ko enkrat zapustite festivalsko prizorišče s hrano ali pijačo kupljeno na njem, ne bo več moč vstopiti s tem nazaj na festivalsko prizorišče.
 
Poskusite ohraniti festivalsko območje in okolico čisto. Uporabljate zabojnike za smeti, ki bodo postavljeni na celotnem območju festivala in upoštevajte tudi označene zabojnike za recikliranje.
 
Uporabniki invalidskih vozičkov ali drugi fizično ovirani judje imajo prost vstop na festival – njihov spremljevalec pa mora imeti veljavno festivalsko kakor tudi vstopnico za kamp, če bo bival v kampu. Na voljo bodo toaletni prostori, ki so dostopni invalidom. Na prizorišču se obrnite na varnostno osebje, ki vam bo z veseljem pomagalo. Upoštevajte, da bomo ob prihodu zahtevali uradno zdravniško potrdilo!
 
Festivalska info točka, ki se nahaja na vhodu, ponuja osnovne informacije o festivalu, kot so informacije o vrstnem redu in morebitnih menjavah in o vseh ostalih novicah, povezanih s festivalom. Tam lahko tudi predate stvari, ki ste jih našli ali pustite sporočilo, če ste nekaj izgubili. Na festivalski info točki je tudi predstavnik festivala, ki bo z veseljem odgovoril na vsa vaša vprašanja, pritožbe ali ideje o varnosti na območju festivala. Tudi, če se želite samo zahvaliti ali reči nekaj lepih besed, vas vabimo, da nas obiščete. Z veseljem vam bodo pomagali ali prisluhnili.
 
Ob prihodu z avtomobilom sledite oznakam za "Castle Parking”,  ki so že postavljene ob glavni cesti proti festivalskemu območju. Parkiranje je dovoljeno le na določenih mestih, zato upoštevajte navodila osebja za varovanje parkirišča. Parkiranje je brezplačno, vendar za avtomobile in krajo ne odgovarjamo. Ker so določeni parkirni prostori oddaljeni 2 kilometra od prizorišča in kampa, bomo za vas in vašo prtljago organizirali prevoz.
 
Na območju festivala in kampa je prepovedan vnos: steklenic, uporaba odprtega ognja, prepovedanih drog, predmetov, ki se lahko uporabljajo kot izstrelki, nožev in seveda, vseh vrst orožja in drugih predmetov, ki jih je mogoče tako uporabiti. V nobenem primeru z njimi ne boste mogli priti na festivalsko območje! Seveda, lahko s seboj v kamp prinesete jedilni pribor, vendar ne na območje odra!
 
Vsak obiskovalec na festivalu sodeluje na lastno odgovornost. Poleg tega je vsak obiskovalec dolžan skrbeti za svojo lastno varnost. Obiskovalec je tudi odgovoren za premoženje, ki ga prinese s seboj.
 
Polnjenje telefonov bo možno prek najema POWER BANK polnilcev. Poln power bank boste lahko prevzeli v festivalski trgovini, zanj boste dali 10,00 EUR kavcije. Ko boste vrnili power bank, vam vrnemo 8,00 EUR, 2,00 EUR pa zaračunamo uporabnino. Če power banka ne vrnete, se smatra, da ste ga kupili.
 
Vstopnice za Castle festival lahko kupite na vseh prodajnih mestih EVENTIMA. Ne kupujte vstopnic od nepooblaščenih prodajalcev, saj so lahko ponarejene. Z njimi vstop ne bo možen. Ne slikajte in objavljajte svojih vstopnic, ker vam kdo lahko ukrade črtno kodo in jo izkoristi za svoj vstop.
 

Več na http: 
www.castlefestival.si