Novice

OTVORITEV 66. LF - PRESTAVLJENO

Iz 28. 6. na 29. 6. - ura in lokacija ostajata nespremenjeni.

datum in ura dogodka 28 jun

OBVESTILO ORGANIZATORJA


SPREMEMBA TERMINA OTVORITVE 66. LJUBLJANA FESTIVALA


Spoštovani!


Obveščamo vas, da je zaradi slabe vremenske napovedi in nizkih temperatur, otvoritev 66. Ljubljana Festivala prestavljena iz četrtka, 28. junija na petek 29. junija 2018. Predstava Sfera Mundi – Potovanje okrog sveta bo na sporedu ob 21. uri na Kongresnem trgu.


Spektakularna predstava Sfera Mundi – Potovanje okrog sveta je nastala po zamisli ustvarjalcev skupine La Fura dels Baus pod vodstvom režiserja Carlusa Padrisse. Doslej najzahtevnejša glasbeno-scenska predstava skupine La Fura dels Baus razkošno predstavlja pomenljivo prvo potovanje okrog sveta s korpusom glasbenikov in plesalcev, ognjemetom ter senzacionalnimi elementi, ki izzivajo težnostne zakone, kot so človeška mreža plesalcev v zraku, desetmetrski velikan, leteči planeti in podobno. Tok zgodbe pluje po glasbenem izboru odlomkov poznanih orkestralnih del ruskih avtorjev, ki se vsebinsko napajajo pri različnih zgodbah, a vselej prežetih z močnimi čustvi, ritmičnim nabojem in impresivno melodiko. Predstavo bodo po svetovni premieri na Kongresnem trgu uprizarjali še nekaj let.


Vsem imetnikom vstopnic za otvoritev 66. Ljubljana Festivala (28. 6.) sporočamo, da 29. 6. velja isti sedežni red. Vstopnic ni potrebno menjati.


Hvala za razumevanje!