Novice

Obvestilo - predstava SISI

Ljubljana, 29. avgust 2016 - prestavljeno v Cankarjev dom

datum in ura dogodka 29 avg.

SPOROČILO ZA JAVNOST - predstava SISI
Ljubljana, 29. avgust 2016


Zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer je glasbeno-plesna predstava Sisi – Bilo je nekoč v času cesarja, ki bo na sporedu nocoj, 29. avgusta, prestavljena v Cankarjev dom.Zgodbo plesne predstave Sisi – bilo je nekoč v času cesarja je navdihnil lik lepe, občutljive in neukrotljive cesarice Sisi, ki se ni dobro počutila v svoji vlogi. Predstava prikazuje ljubezenski trikotnik med uporniško cesarico, drznim grofom in prelepim romskim dekletom. Sisi je bila srečna na Madžarskem, kjer jo je plemstvo vzljubilo, še posebno grof Andrássy. Njuna medsebojna naklonjenost pa se ni nikoli mogla uresničiti, zato predstava prikazuje epizode dvornega plesnega večera, polnega hrepenečih želja in neuresničenih strasti. Zgodbo kontroverzne avstro-ogrske cesarice Sisi je Romàn prenesel v plesno predstavo, ki je zanimiva mešanica madžarskega ljudskega plesa in sodobnih plesnih tehnik. Na odru bo združenih 28 plesalcev ansambla ExperiDance Production in 40 solistov Budimpeškega romskega simfoničnega orkestra.
Po besedah plesalke v predstavi, Izabelle Rimar, je ples svojevrstno doživetje, ki gledalce prevzame in spodbudi, da bi zaplesali tudi sami. (29. 8. ob 21.00, Cankarjev dom)


Vsi, ki že imate vstopnice za predstavo Sisi – bilo je nekoč v času cesarja, lahko nadomestne vstopnice za Cankarjev dom zamenjate na Blagajni Križank do 18.30 ure. Od 19.00 ure dalje lahko vstopnice zamenjate v Prvem preddverju Cankarjevega doma. Nadomestne vstopnice lahko prevzamete le ob predložitvi obstoječih vstopnic. Prevzem nadomestnih vstopnic je obvezen, saj brez njih vstop na prizorišče predstave ne bo možen.


Najlepša hvala za razumevanje.
Lepo pozdravljeni,
Festival Ljubljana