Koncertni cikel: PLEČNIK in A-CAPELLA

Koncertni cikel: PLEČNIK in A-CAPELLA  - Vstopnice

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Koncertni cikel: PLEČNIK in A-CAPELLA. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

PLEČNIK IN A-CAPPELLA 2023

Med 20. septembrom in 18. oktobrom (enkrat tedensko) bo v Ljubljani potekal že tradicionalni koncertni cikel PLEČNIK IN A-CAPPELLA, v katerem se dopolnjujeta vokalna glasba in arhitektura mojstra Plečnika, ki je bila predlani vpisana na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Na petih slikovitih Plečnikovih lokacijah po mestu bo znova nastopilo pet vrhunskih vokalnih zasedb. Koncerti so edinstvena priložnost, da prisluhnete izbrani a-cappella glasbi v čudovitih Plečnikovih interjerjih in tako prisostvujete umetniškemu doživetju za oko in uho.

Letošnji cikel koncertov bo pričela v sredo, 20. septembra zasedba JAZZVA z nastopom na Čevljarskem mostu v Stari Ljubljani. Koncert je zamišljen kot sproščena otvoritev cikla na nenavadni lokaciji in bo za poslušalce brezplačna. Na drugem koncertu, ki bo v sredo, 27. septembra v atriju NUK-a, bo nastopil Mešani pevski zbor Obala Koper pod taktirko Andreja Makorja. Tretji koncert bo v četrtek, 5. oktobra v cerkvi Sv. Frančiška Asiškega v Šiški. Prisluhnili bomo lahko koncertu pod motom "Odmev preteklosti" v izvedbi Komornega zbora Glasbene matice Ljubljana pod umetniškim vodstvo Sebastjana Vrhovnika. Komorni zbor Megaron bo pod vodstvom Damijana Močnika nastopil v cerkvi sv. Cirila in Metoda na Bežigradu v sredo, 11. oktobra. Cikel Plečnik in a-cappella bo letos zaključil Komorni zbor Ave, ki bo v sredo, 18. oktobra, nastopil v Veliki čitalnici NUK-a.