MARKO ŠKUGOR  - Vstopnice

1 Ocene obiskovalcev

  1. koncert Marko Škugor in klapa Kampanel

    Avtor: Igor Š; Lokacija prireditve: Dravograd; Datum prireditve: 24.03.2018

    Izredno in vrhunsko izveden koncert, vsem ga zelo priporočam, saj se Marku pozna, da ima "šolan" glas in izvaja pesmi z vsem svojim telesom, dušo in zapoje tako, da te spreletava vznemirjenje in ogromna mera zadovoljstva ob poslušanju. Mislim, da ga pojdeva z ženo še kdaj poslušati, ker sva bila po koncertu povsem prevzeta po tako vrhunsko in profesionalno izvedenem koncertu, ki ga je v kratki pavzi dopolnilo še petje klape Kampanel, ki so tudi bili odlični. Oboji v živo in super odlično.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Dalmatinska vilo, Oče duša vanka tila, Srce južnjačko, Čovik s mora je samo nekaj uspešnic vzhajajoče zvezde Dalmacije, Marka Škugorja.


Rodil se je 25. 10. 1989 v Šibeniku in kljub mladosti njegova kariera beleži številne uspehe in nagrade. Pevsko pot je začel s klapami (Maslina, Kampanel), leta 2013 je na Evrosongu nastopil kot solist in prvi tenor »Klape s mora« s pesmijo Mižerija. To je bila odskočna deska za samostojno glasbeno zgodbo, pri čemer nam s pesmimi pričara dalmatinsko vzdušje s prizvoki opernega petja. Stojan Stojanov Gančev – prvi tenorist zagrebške opere – je v njem videl vrhunskega opernega pevca, vendar je Marko Škugor ostal zvest dalmatinski pesmi. 


Devet slova jedne riči je bila pesem, s katero je na Splitskem festivalu (skupaj z Alenom Nižetićem in Dujem Cocem) osvojil srca ljudi, temu pa so sledile številne pesmi in izid samostojnega albuma, ki je bil kar tri mesece eden od najbolje prodajanih na Hrvaškem. V letu 2016 je imel več kot 40 samostojnih koncertov in spektakularnih nastopov, prav tako je zmagal na Festivalu dalmatinskih šansonov v Šibeniku s pesmijo Samo ti si, z Oliverjem Dragojevićem pa je posnel duet Samo s tobom sam upoznao ljubav.
 


V letošnjem letu je skupaj s »Četiri tenora« ponovil uspeh v Šibeniku, poleg tega pa je dosegel svojo največjo festivalsko zmago, saj je s pesmijo Ka' dica osvojil »grand prix« Splitskega festivala. Vse to kaže, da se njegova glasbena pot strmo dviga, kar potrjuje s številnimi koncerti doma in v tujini – predvsem v Sloveniji.


 


 


 


 


 


Odgovorni organizator prireditve:


FINKRAM d.o.o.


Celjska cesta 24b


3212 Vojnik