Maksim Mrvica

Maksim Mrvica  - Vstopnice

Pianist, ki združuje pop/rock z klasično glasbo

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Maksim Mrvica. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodkaVIRTUOZ NA KLAVIRJU SE VRAČA V SLOVENIJO


V OKVIRU SVETOVNE TURNEJE “NEW SILK ROAD” BO Z EKSLUZIVNIM KONCERTOM NASTOPIL V GALLUSOVI DVORANI CANKARJEVEGA DOMA


V BOGATI KARIERI JE MAKSIM MRVICA IZDAL 12 STUDIJSKIH ALBUMOV, PRODAL PREKO 4 MILIJONE PLOŠČ V 57. DRŽAVAH. V LETU 2018 JE RAZPRODAL ZNAMENITO SYDNEYJSKO OPERNO HIŠO IN NASTOPIL NA VELIKI KITAJSKI TURNEJI


MAKSIM MRVICA


17.03.2019 LJUBLJANA, Cankarjev dom (Gallusova dvorana)


Virtuoz na klavirju se vrača! Svetovno znani hrvaški pianist ter ljubljenec občinstva Maksim Mrvica se po daljši odsotnosti vrača v Ljubljano, 17. marca ob 20.00 uri bo nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.


Po zelo uspešnem letu 2018 z razprodanim koncertom v znameniti Sydneyjski Operni Hiši in razprodani arenski turneji v največjih kitajskih mestih, bo Maksim Mrvica po treh letih spet nastopil tudi v Sloveniji. Ljubljanski koncert je del svetovne turnje ‘New Silk Road', ki je obenem naslov novega studijskega albuma.  V sklopu turneje Maksim napoveduje 60 koncertih spektaklov na treh kontinentih.


Glasbeni virtuoz s svojimi ekstravagantnimi nastopi zmeraj uspe očarati in začarati publiko. Z združevanjem popularne in klasične, filmske in elektronske glasbe se je približal tudi mlajši publiki. In kar je najbolj pomembno, verjame v moč glasbe pri vzpostavljanju stika z ljudmi.


Maksim Mrvica je nedvomno eden najpopularnejših crossover pianistov na svetu. V dolgi in bogati karieri je prodal preko 4 milijone albumov v 57. državah. Leta 2003 je s svojim prvencem “The Piano Player” presegel pričakovanja in dvignil veliko zanimanja po svetu. Za ta album je prejel dvojno platinasto ploščo v Hong Kongu in zlato ploščo v Singapurju. Od takrat dalje je izdal že dvanajst studijskih albumov. Album “The Movies” (2012) je bil posnet v znamenitem londonskem studiu Abbey Roads. Na njem so naslovne skladbe iz znanih filmov: Boter, Mission Impossible, Pirati iz karibov, Amelie, Gladiator, Rocky. Zelo uspešen je bil tudi album iz leta 2015 “Croatian Rhapsody”, v letu 2018 pa je izdal najnovejši album New Silk Road“. Album je predsavil v oddaji Spring festival na kitajski CCTV v okviru praznovanja kitajskega novega leta. Album, ki je posnet s Sinfoničnim Orkestrom iz Budimpešte, vsebuje avtorske skladbe in priredbe svetovnih uspešnic, kot so skladba Clocks skupine Coldplay, „All of Me“ Johna Legenda ter priredba glasbene kulise televizijske uspešnice „Game of Thrones“.


Maksim Mrvica – Biografija


Rodil se je leta 1975 v Šibeniku in že od majhnega vedel, da si želi igrati klavir. Otroške sanje so postale resničnost, od deveta leta dalje se ni ločil od klavirja. Starša, ki nista vedela nič o klasični glasbi, sta njegov talent podpirala. Tudi vojna, ki je leta 1990 izbruhnila na Hrvaškem, ni prekinila njegovega učenja klavirja. »Tisoč granat je vsak dan padlo na moje mesto,« pravi Maksim, »a zaradi tega ne moreš kar nehati živeti – vztrajati moraš. Edino, zaradi česar sem lahko vztrajal, je bil moj klavir.«


Po petih letih izobraževanja na Glasbeni akademiji v Zagrebu, se je eno leto izpopolnjeval na Konzervatoriju Franza Liszta v Budimpešti. V tem obdobju (1999) je osvojil svojo prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Nicolai Rubinstein. Leta 2000 se je preselil v Pariz, da bi študiral pri profesorju Igorju Lazku, leta 2001 pa tam osvojil prvo mesto na pianističnem tekmovanju Pontoise.


 


Odgovorni organizator prireditve:
Predodrom d.o.o.
Puntarjeva 17
6000 Koper