KašArt 2021

KašArt 2021

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za KašArt 2021. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

KašArt 2021

V okviru poletnega festivala KašArt se bodo v juliju in avgustu 2021 odvijali naslednji dogodki na treh edinstvenih lokacijah v Žirovnici:

· Pravljični večeri pred Finžgarjevo rojstno hišo v Doslovčah

· Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom & prijatelji v Vrbi

· Koncert v Završnici

· Pravljični večeri pred Finžgarjevo rojstno hišo v Doslovčah

Pomemben del kulturne dediščine se ohranja tudi prek ustnega izročila. Tega se je dobro zavedal pisatelj Fran Saleški Finžgar, ki si je v otroštvu najraje krajšal zimske večere s poslušanjem dedovih pripovedi. Kasneje je mnoge zapisal v svojih literarnih delih. Žirovnica ostaja bogata zakladnica napetih zgodb, zabavnih anekdot, ljudskih pravljic in skrivnostnih pripovedk. Prisluhnite jim na Pravljičnih večerih pred Finžgarjevo rojstno hišo.

Četrtkovi večeri v juliju in avgustu, v prijetnem okolju Dolenčeve domačije v Doslovčah ostajajo pravljični. To leto se bodo odvijali v sklopu poletnega festivala KašArt, ki v Žirovnico vabi še na dve izjemni lokaciji: v Vrbo na Prešerno noč z Aleksandrom Mežkom in prijatelji ter letos prvič v zeleno dolino Završnice na Koncert v Završnici.

Dogodki bodo potekali na prostem, s pričetkom ob 19. 30. uri. V primeru dežja se bo dogodek odvijal v skednju domačije. Vse obiskovalce prijazno naprošamo, da upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in se držijo smernic zagotavljanja socialne distance.


Parkirišče za obiskovalce

Obiskovalcem, ki prihajate na Pravljične večere pred Finžgarjevo rojstno hišo z avtomobili priporočamo, da parkirate na parkirišču na Breznici in se sprehodite mimo Janševega čebelnjaka do Finžgarjeve rojstne hiše. Sprehod vam bo vzel 10 min. časa.