FESTIVAL NOVOMEŠKO POLETJE

FESTIVAL NOVOMEŠKO POLETJE

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za FESTIVAL NOVOMEŠKO POLETJE. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

RADE ŠERBEDŽIJA IN ZAPADNI KOLODVOR na OTVORITVI FESTIVALA NOVOMEŠKO POLETJE!

PETEK, 7. JULIJ 2023 OB 21. URI NA MUZEJSKIH VRTOVIH

Rade Šerbedžija je zagotovo ena največjih igralskih legend nekdanje skupne države. Tudi v slovenski glasbeni krajini je od vedno občudovan, saj je svoj pečat mnogim generacijam pustil z zdaj že ponarodelimi: Barbara, Ne daj se Ines in številnimi drugimi skladbami.

Za svoje igralske stvaritve je prejel številne prestižne nagrade, njegova sijajna igra pa je vzbudila zanimanje tudi tujih režiserjev in tako se je na velikem platnu že večkrat znašel v družbi svetovno znanih igralskih imen, kot so Vanessa Redgrave, Tom Cruise, Clint Eastwood in Stanley Kubrick. Leta 2000 je ustanovil tudi gledališče Ulysses na hrvaških Brionih. Ob številnih filmskih, gledaliških in televizijskih vlogah je Rade Šerbedžija posnel tudi šest odmevnih glasbenih albumov.

Svoj izjemni igralski talent združuje s prodorno odrsko interpretacijo šansonov, proze in poezije, ki jim za posladek doda še kakšno življenjsko anekdoto. Skupaj z vrhunskimi glasbeniki iz skupine Zapadni kolodvor bo ustvaril umetniško-glasbeni večer na čarobnih Muzejskih vrtovih. Otvoritev v hollywoodskem stilu, ki je ne smete zamuditi!

Zapadni kolodvor so: Antun Stasić (violina), Marjan Krajna (harmonika), Jura Vrandečić (bas), Pere Ištvančić (kontrabas), Brano Bogunović-Pif (kitara), Ranko Purić (bugarija) in seveda Rade Šerbedžija (glas)

Ker je število vstopnic zelo omejeno, si svojo zagotovite čimprej, saj nakup na licu mesta ne bo mogoč.


RUDI BUČAR IN BANDA NA FINALU FESTIVALA NOVOMEŠKO POLETJE

SOBOTA, 26. AVGUST 2023 OB 21. URI NA MUZEJSKIH VRTOVIH

Rudi Bučar, istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem že poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino, bo, skupaj s svojo bando »kažin« delal na velikem finalu Festivala novomeško poletje, ki se bo zgodil na magičnih Muzejskih vrtovih.

Vsestranski folk glasbenik bo letošnjo edicijo festivala zaokrožil z brezhibno glasbeno interpretacijo in mojstrsko poetičnostjo. V slovenski Istri ga imajo že za svojega trubadurja; lahko rečemo, da je postal sodobna primorska legenda, v Novo mesto pa bo bosih nog zagotovo prinesel veliko sonca. Ne zamudite izleta na morje doma!

Zasedba:

Rudi Bučar − akustična kitara, vokal

Marko Hrvatin − električna kitara, slide kitara

Jan Baruca − električna/akustična kitara, mandolina, ukulele, spremljevalni vokal

Mitja Bobič − klaviature, trobenta, spremljevalni vokal

Tomaž Boškin − harmonika, pozavna, percussion, spremljevalni vokal

Goran Krmac − tuba

Simon Markežič − bas kitara

Marko Toškan − bobni

Ker je število vstopnic zelo omejeno, si svojo zagotovite čimprej, saj nakup na licu mesta ne bo mogoč.