Način dostave

Izbirate lahko med različnimi načini dostave. Ponujene možnosti so odvisne od odločitve organizatorja in datuma dogodka.

1. Dostava po pošti

2. Osebni prevzem

3. Print@home

4. e-vstopnica

∎ Pošta Slovenije

Vstopnice vam bomo po uspešno opravljenem plačilu na izbrani naslov v Sloveniji priporočeno poslali preko Pošte Slovenije. Vstopnice v Sloveniji boste prejeli najkasneje v 3 delovnih dneh. Cena dostave znaša 3,5 €. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, vam poštni uslužbenec v nabiralniku pusti obvestilo o prejeti pošiljki. Pošiljko oz. vstopnice v roku 15 dni prevzamete na vaši najbližji pošti. Za dodatne informacije smo vam na voljo na info@eventim.si .

∎ Kurirska služba DHL

Kurirska služba DHL opravlja dostavo vstopnic v tujino. Vstopnice vam bomo poslali po uspešno opravljenem plačilu. Cena dostave je odvisna od cone, v kateri je država, ki ste jo izbrali za dostavo.

Cona 1: 35,00€

Cona 2 in 3: 40,00€

Cona 4: 45,00€

Cona 5 in 6: 55,00€

Cona 7: 60,00€

Cona 8: 65,00€


Vstopnice lahko prevzamete osebno na naših prevzemnih mestih – v poslovalnicah Eventima, v Big Bang trgovinah in na BS Petrol. Osebni dvig je možen možen takoj, ko prejmete potrditveni mail, a najkasneje 3 dni pred dogodkom. S sabo morate imeti kodo za dvig, ki jo prejmete na email naslov, prav tako pa jo najdete v vašem uporabniškem računu, v kolikor imate kreiranega. Vstopnice boste osebno prevzeli na izbranem prevzemnem mestu. - Poslovalnice Eventima - Trgovine Big Bang - Bencinski servisi Petrol

∎ V poslovalnicah Eventima

Cena osebnega prevzema znaša 1,5 €. Vstopnice lahko v poslovalnicah Eventima prevzamete takoj po prejetju potrditvenega maila. Vstopnice morate prevzeti najkasneje 3 dni pred pričetkom dogodka. Vstopnice na prodajnem mestu Eventima prevzamete s kodo za dvigom vstopnic, ki jo predložite prodajalcu. Kodo za dvig vstopnic prejmete v potrditvenem mailu. Seznam prodajnih mest Eventima najdete tukaj .

∎ V trgovinah Big Bang

Cena osebnega prevzema znaša 1,5 €. Vstopnice lahko v trgovinah Big Bang prevzamete takoj po prejetju potrditvenega maila. Vstopnice morate prevzeti najkasneje 3 dni pred pričetkom dogodka. Vstopnice na prodajnem mestu Big Banga prevzamete s kodo za dvig vstopnic, ki jo predložite prodajalcu. Kodo za dvig vstopnic prejmete v potrditvenem mailu. Seznam prodajnih mest Big Bang najdete tukaj ..

∎ Na Petrolu

Cena osebnega prevzema znaša 1,5 €. Vstopnice lahko na bencinskih servisih Petrol prevzamete takoj po prejetju potrditvenega maila. Vstopnice morate prevzeti najkasneje 3 dni pred pričetkom dogodka. Vstopnice na na bencinskih servisih Petrol prevzamete s kodo za dvigom vstopnic, ki jo predložite prodajalcu. Kodo za dvig vstopnic prejmete v potrditvenem mailu.


Vstopnice si natisnete sami brez doplačila za dogodke v Sloveniji. Po opravljenem nakupu boste vstopnice prejeli na mail, v kolikor pa imate kreiran Uporabniški račun, pa boste podatke o vstopnici našli tudi pod »Vaši nedavni nakupi«. Vstopnico si natisnite in jo prinesite s seboj na dogodek, saj boste z njo vstopili in jo predložili odgovorni osebi na vhodu na prizorišče.

Prednosti print@home vstopnice:

- Hiter, enostaven in varen nakup. - Z izbiro print@home vstopnice se izognete čakanju v vrstah na prodajnem mestu. - Možnost nakupa tudi v zadnji minuti pred pričetkom prireditve. - Če ste nakup print@home vstopnic opravili tudi za vaše prijatelje, jim jih lahko preprosto pošljete po e-mailu. Vsaka oseba si lahko nato sama natisne vstopnico (ne velja za prireditve, kjer se zahteva personalizacija vstopnice) - Prihranite stroške dostave.

Pogosta vprašanja

Kako deluje print@home?

Vstopnice print@home si lahko izberete kot način dostave na spletni strani www.eventim.si. Ko izberete dostavno metodo print@home nadaljujete na plačilo. Po uspešnem plačilu lahko med vašimi nedavnimi nakupi kadarkoli dostopate in natisnete vstopnico, tudi neposredno pred prireditvijo. Vstopnice v PDF obliki najdete pod »Uporabniški račun«, »Moji nedavni nakupi«.

Pregledate svoja naročila in pri želenem naročilu kliknete »Podrobnosti«.

Med možnostmi izberete možnost »Natisni«, kjer vam sistem ponudi 'Natisni PDF vstopnico', ki si jo natisnete in varno shranite.

Print@home vstopnice pa vedno prejmete tudi na vaš e-mail naslov, kjer si jih lahko prav tako natisnete.

POMEMBNO: vstopnica bo elektronsko registrirana ob vstopu in je veljavna le enkrat. Pomembno je torej, da imate print@home vstopnico pri sebi in da ne delite vaše elektronske povezave z drugimi.

Zahteve za tiskanje print@home vstopnic


- Na računalniku morate imeti program „Acrobat Reader“ verzijo 5.0 ali novejšo. V primeru, da program ni nameščen lahko pride do napake pri tiskanju črtnih kod.

- Tiskanje mora biti izvedeno na bel A4 papir; na enem listu naj bo samo ena vstopnica, saj mora biti črtna koda v pravi velikosti.

- Nastavitev kvalitete tiskanja ne sme biti ‘’osnutek’’( „draft“).

- Vstopnice natisnjene z inkjet tiskalniki so občutljive na vlago (razmazanje črtne kode), zato mora biti vstopnica zaščitena pred vlago.

- Tiskanje je lahko barvno ali črno-belo.

Kako varna je print@home vstopnica?

Tako varna, kot običajna vstopnica. Vsako posamezno print@home vstopnico pri vstopu razbere vstopni kontrolni sistem. S to vstopnico lahko na prizorišče vstopi le ena oseba. Pomembno je torej, da vstopnico varno hranite, tako da ni dostopna drugim osebam. Isto velja tudi za vašo elektronsko povezavo. V primeru kopij ali večkratno natisnjenih vstopnic ima le prva oseba možnost prehoda skozi sistem vstopne kontrole. Kupec odgovarja organizatorju za kakršnekoli kopije in večkratno natisnjene vstopnice.

Kaj moram storiti, če je vstopnica ukradena, izgubljena ali pa je ni bilo mogoče natisniti?

V teh primerih nas kontaktirajte na naslov info@eventim.si.

Do kdaj pred prireditvijo so na voljo vstopnice print@home ?

Velika prednost tehnologije print@home je, da se vstopnica lahko kupi do zadnje minute (dokler organizator dovoli predprodajo ali dokler so vstopnice na voljo). Toda, »kdor prvi pride, dobi najboljši sedež« velja tudi za vstopnico print@home.


E-vstopnica je vstopnica v elektronski obliki, ki jo lahko prevzamete v vašem uporabniškem računu, v mobilni aplikaciji ali v potrditvenem mailu. Vsaka e-vstopnica je označena z lastno QR kodo. Storitev, ki je na voljo ob nakupu vstopnic na eventim.si ali v naši mobilni aplikaciji EventimSI, je enostavna, okolju prijazna in brezplačna. Zakaj izbrati e-vstopnico?

- e-vstopnica je brezplačna, - naložite jo lahko neposredno na mobilni telefon, - vedno jo imate pri roki, zato je manj verjetnosti, da jo pozabite doma, - v elektronski obliki jo pokažete na vhodu na prizorišče dogodka, - je brezpapirna in zato okolju prijazna.

E-vstopnico se bodo samodejno shranjevale v mobilno aplikacijo EventimSI

E-vstopnice si lahko enostavno in hitro shranite na svoj mobilni telefon ali tablico. Če si boste prenesli mobilno aplikacijo EventimSI na svoj telefon ali tablico in boste e-vstopnice kupili kot registriran kupec, se bodo e-vstopnice samodejno shranjevale v aplikacijo. Do e-vstopnic v mobilni aplikaciji lahko tako dostopate tudi, če nimate dostopa do mobilnega interne-ta ali WiFi-ja. E-vstopnico lahko enostavno prepošljete

Če boste kupili več e-vstopnic hkrati, lahko te družinskim članom ali prijateljem enostavno prepošljete po vseh kanalih, ki jih omogoča pametni telefon oziroma računalnik (Facebook, Instagram, Viber, SMS-sporočilo, elektronska pošta …).

Pogosta vprašanja

Kje lahko kupim e-vstopnico?

E-vstopnico lahko izberete pri nakupu vstopnic na spletni strani www.eventim.si ali v mobilni aplikaciji EventimSI ter na partnerskih spletnih prodajnih mestih (petrol.si, kinosiska.si, kurzschluss.si …). Pri tem izberite možnost, da vstopnice prejmete v elektronski obliki.

Ali lahko e-vstopnico kupim na Petrolu?

Ne, e-vstopnice so na voljo le pri spletnem ali mobilnem nakupu.

Ali bodo tiskane vstopnice še vedno na voljo?

Da. Tiskane vstopnice bodo še vedno na voljo na vseh naših lastnih in partnerskih prodajnih mestih. Prav tako boste pri nakupu vstopnic na spletni strani www.eventim.si še vedno lahko izbrali tudi možnost “print@home”, pri kateri si vstopnico natisnete sami doma, ali pa se odločite za pošiljanje tiskane vstopnice po navadni pošti.

Kako dostopam do e-vstopnic?

Do e-vstopnic lahko dostopate: - preko vašega uporabniškega profila, ki ste si ga ustvarili v naši spletni trgovini (v tem primeru za dostop do e-vstopnic potrebujete internet) - skozi mobilno aplikacijo EventimSI, ki si jo lahko shranite na vaš pametni telefon (v tem primeru za dostop do e-vstopnic ne potrebujete interneta), tablico ali računalnik ali - prek potrditvenega sporočila v elektronski pošti, če ste vstopnice kupili kot gost (neregistrirani uporabniki)

Ali bodo e-vstopnice na voljo za vse dogodke?

E-vstopnice bodo na voljo za vse dogodke, razen za dogodke, kjer bodo organizatorji zaradi varnostnih zahtev dodatno preverjati obiskovalce dogodka ob vhodih na prizorišča. Takšni so predvsem športni dogodki, kjer lahko pride do neredov med navijači, in mega dogodki z zelo popularnimi izvajalci ter s tem posledično potencialno zelo velikim zanimanjem. V teh primerih sta na vsaki vstopnici natisnjena tudi ime in priimek kupca, zato mobilnih vstopnic za tovrstne dogodke ne moremo zagotoviti.

Ali lahko kupim več e-vstopnic hkrati?

Da.

Kupil sem več e-vstopnic. Kako jih lahko posredujem prijateljem?

Vsaka e-vstopnica bo imela svojo QR kodo, pod katero bosta zapisana tudi številka sedeža in vrsta v kateri je sedež. QR kode, ki jo želite poslati prijatelju, se mora kupec na ekranu svojega mobilnega telefona dotakniti. V naslednjem koraku se pokaže gumb za delitev. S pomočjo gumba potem kupec izbere na kakšen način bo poslal e-vstopnice naprej prijateljem. E-vstopnice lahko kupci delijo tudi po kanalih, ki jih omogoča računalnik.

Ali lahko e-vstopnico shranim v Apple Wallet ali Google Pay?

Ne, Eventimovih e-vstopnic ne bo možno shraniti v Apple Wallet ali Google Pay. Na mobilni telefon jih je možno shraniti v Eventimovo spletno aplikacijo, ki si jo enostavno preneste na vaš pametni telefon, ali v mapo, kjer imate shranjene tudi druge datoteke.

Kupil sem e-vstopnico, vendar sem doma pozabil mobilni telefon. Ali lahko še vedno vstopim na dogodek?

Do vaše vstopnice lahko pridete tako, da se preko prijateljevega telefona logirate na vaš profil v Eventimovi mobilni aplikaciji. Če ste e-vstopnice kupili kot gost oziroma neregistriran uporabnik, se lahko na prijateljevem telefonu vpišete v svoj račun elektronske pošte in poiščete elektronsko sporočilo s potrditvijo nakupa e-vstopnice. V primeru, da je na dogodku prisotno Eventimovo osebje vam lahko zaplet pomagajo rešiti tudi oni.

Kaj se zgodi z e-vstopnico, ko jo poskenirajo na vhodu?

E-vstopnica je pregledana in ponoven vstop ni možen, razen če je na dogodku mogoče vstopati in izstopati tudi med prireditvijo.