Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Divje skale in neokrnjena narava, tradicija karo vzorcev in moških v krilih. Čez kratek preliv zeleni travniki, do koder ti seže pogled, in sreča, ki se skriva v majhnih zelenih štiriperesnicah. Kelti so nam resnično veliko bližje, kot si mislimo. Njihova kultura po mnenju različnih zgodovinarjev izvira tik nad severnim robom Alp, kjer so se pojavili v pozni bronasti dobi, od tam pa se razširili na večji del Evrope. Nazadnje so prišli na britansko otočje, kjer se je njihov jezik in nekaj delčkov njihove kulture ohranilo vse do danes.

Vsem skladbam, ki so nastale kot dediščina te kulture, je ostal skupen keltski duh. Naj si bo skladba v bolj škotskem ali bolj irskem slogu, je srce pesmi že staro in v duhu vedno povezano s predniki, ki so ustvarili edinstven slog, ki je in še vedno boža ušesa številnim generacijam, ne le keltskih, ampak svetovnih korenin.

Le težko zgrešite kam vas bo Glasbeno društvo Crescendo letošnjega junija popeljalo s Škofjeloškega gradu. Ne zamudite našega glasbenega potovanja v svet škotske, irske in keltske glasbe z divjimi ritmi in umirjenimi duhovnimi potovanji v samo jedro starih kultur s severa Evrope. Pridružite se nam 1. junija ob 20. uri na škofjeloškem gradu!

Nastopajoči:

-        Simfonični orkester Crescendo,

-        Mešani pevski zbor Crescendo,

-        skupina Beer Belly in,

-        izbrani solisti.

Vabljeni!

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Glasbeno društvo Cresendo

Podlubnik 1B

4220 Škofja Loka