Življenje je vrednota - Vstopnice

Življenje je vrednota - Vstopnice ©

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Življenje je vrednota

Dobrodelni multimedijski plesni projekt

Življenje prinaša in odnaša. Trosi trenutke, ki bežijo mimo nas in če jih ne ulovimo, spolzijo kot veter. S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse - vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strah in se boji prihodnosti

Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila.

„Ženska, ki obožuje svoj poklic zdravnice, ker lahko pomaga ljudem in je zavezana ideji, da je življenje vrednota. Sreča ljubezen svojega življenja, se zaljubi, užije trenutke ljubezni in sreče, nenadoma hudo zboli. Zdaj je na drugi strani – na strani tistih, ki ji je varovala, jim pomagala, sebi ne more pomagati. Išče sebe, pot in izhod iz bolečine. Bori se s sabo, s svojo bolečino, z zavedanjem, da izgublja boj … želi si, da bi moškega – ljubezen svojega življenja – in vse, ki so ob njej, obvarovala trpljenja ob sebi  … zlije se s trenutkom. Oklepa se življenja in zaveda minljivosti.”

Del izkupička predstave bomo donirali ustanovi Mali vitez, fundaciji za pomoč mladim, ozdravljenim od raka.

Avtorica: Katja Vidmar

Plesalci: Katja Vidmar, Tian Čehić (sokoreograf), Alja Gomilar Zickero, Neža Erznožnik, Maja Adamič, Irena Pfundner, Živa Stanovnik, Ajda Miklavčič, Maj Žan Peršin, Peter Capuder, Tim Lončar, David Vehovec.

Glasbena gostja: Klara Jazbec 

Koreografija, scenarij, vezno besedilo, izbor glasbe: Katja Vidmar

Produkcija: Albert Podrekar

Luči in projekcija: Miha Mramor

Fotografije, projekcija: Albert Podrekar

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

Katja Dance Company, Katja Vidmar s.p.

Laze 27

1351 Brezovica pri Ljubljani