Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Živela je ženska je gledališka predstava o medprostorih, ki povezujejo telo, glas in besedo. Z nastopajočima se boste gledalci sprehodili skozi iluzije, ki jih hranimo, da lahko preživimo kot celota vseh žensk, ki bivajo v nas. To je predstava, ki želi biti ženska v vsem, kar ne more postati. Je predstava za speče volkulje, ki tulijo, medtem ko mesto spi; predstava, ki hoče samo biti in ne biti hkrati. To je predstava, ki želi preveč čutiti, vendar ne ve, kako naj se tega loti.

Predstava se sprašuje: »Kje sem se pozabila, ko sem iskala svoje stopinje? Komu sem zaupala sanje, ki si jih nisem upala roditi? Za koga se utišam, da si lahko rečem ljubljena? Na kateri strani zrcala mižim, ko kričim in nihče ne dvigne slušalke?«

Valentina Plaskan in Ana Špik sta avtorici idejne zasnove, dramaturginji, režiserki, scenografinji, kostumografinji in igralki v predstavi. Pomoč pri dramaturginji sta nudila Anže Virant in Evelin Bizjak. Avtor glasbe je Peter Žargi, oblikovalec svetlobe Anže Virant, grafično oblikovanje pripada Mojci Špik. Predstava je nastala pod produkcijo Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in Društva Hiša otrok in umetnosti pod mentorstvom red. prof. Tomaža Gubenška in red. prof. Tanje Zgonc.

Zasedba:

 

  • Režija : Valentina Plaskan in Ana Špik
  • Dramarturgija: Valentina Plaskan in Ana Špik
  • Avtor glasbe:  Peter Žargi
  • Oblikovalec luči: Anže Virant
  • Grafično oblikovanje: Mojca Špik

Igrajo:

  • Valentina Plaskan
  • Ana Špik

Produkcija:AGRFT Ljubljana in Društvo Hiša otrok in umetnosti

Mentorstvo: red. prof. Tomaž Gubenšek in red. prof. Tanja Zgonc.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

KUD ARHITEKA

Dunajska 49

1000 Ljubljana