VERDENA - Nakup vstopnic

VERDENA  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

V Šiško končno prihajajo legendarni italijanski alter rockerji Verdena! Na svojem prvem nastopu v naši dvorani nam bo t.i. »italijanska Nirvana« predstavila material z lani izdane plošče Volevo Magia, ki se je zavihtel pod sam vrh najbolj prodajanih plošč v Italiji leta 2022.

ZA FENE: Nirvana, Placebo, Måneskin …

Italijanski trio Verdena sta v sredini devetdesetih let prejšnjega stoletja v Bergamu ustanovila brata Alberto in Luca Ferrari, s priključitvijo basistke Roberte Sammarelli pa je bend še dodatno stopil na plin. S prvimi demo posnetki in polnopravnim studijskim prvencem se je bend uveljavil kot italijanski odgovor na Nirvano in se trdno zasidral tako na MTV-ju kot na odrih širom naše sosede.

Bend je danes stalnica na italijanski rock sceni, do sedaj pa so izdali že osem odlično sprejetih albumov. Njihova glasba se napaja v umazanih grungerskih rifih bendov, kot sta Nirvana in Melvins, pa tudi v starejših klasikih, ki so postavili temelje kitarskih žanrov – Led Zeppelin, The Stooges itd. Ob podpori močne ritem sekcije se okoli rockerske gmote ovijajo abstraktne besedilne halucinacije, katerih sam pomen načrtno ni ključen za razumevanje in interpretacijo skladb.

Izjemno spevni napevi in zvrhana mera rockerske ustvarjalnosti so poskrbeli, da tudi slabih trideset let od nastanka Verdena posega po vrhovih prodajnih lestvic, razprodaja turneje in prejema nagrade. Nenazadnje je bil ravno njihov lani izdani album Volevo Magia imenovan za najboljšo italijansko ploščo po izboru Rolling Stonea in Rockol.it. Temu bomo prisluhnili tudi ob Verdeninem težko pričakovanem prvem obisku Šiške aprila.