THE FRAJLE ZA EUROPO DONNO SLOVENIJA  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

THE FRAJLE - LJUBAV NA DAR


 


Štiri dame...


Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena in Nevena Buča so članice skupine The Frajle. Združile so svoje odlične vokale, dve akustični kitari in izvrsten okus za kostumografijo ter ustvarile pravi glasbeni spektel, ki bo na enkraten način prvič predstavljen slovenski publiki v Veliki dvorani SNG Maribor.


S svojimi prav posebnimi nastopi se razlikujejo od vseh ostalih izvajalcev, s tem načinom pa tudi osvajajo glasbeno različno usmerjeno publiko že vse od leta 2009.


 


…en šov! The Frajle uspevajo v tem, kar mnogim na svojih nastopih ne uspeva. Skozi ves koncert držijo publiko v napetosti s točkami, ki s svojo značilno kostumografijo stilsko zajemajo čardaš, pop, rock in tudi šansone. Zato se včasih se zdijo kot prava kabaretska družina.  


 


The Frajle osvajajo srca po vsej regiji, saj nastopajo v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Črni Gori in na Hrvaškem. Nekaj opaznejših nastopov so imele tudi v Avstriji, Belgiji, na Nizozemskem in na Madžarskem. Ob koncertih na trgih in v dvoranah se lahko The Frajle pohvalijo tudi z nenavadnimi nastopi v letalu na višini 10.000 metrov, v Evropskem parlamentu v Bruslju, v bolnišnici, monastirju, otroškem vrtcu…


 


Izdale so 4 izjemno uspešne albume, od katerih bodo zadnjega z naslovom “Ljubav na dar” predstavile tudi v Sloveniji. Iz tega albuma boste prepoznali predelavo velikega hita Zemlja pleše in duet z Magnificom, Peperutka. 


 


Osvojile so številne nagrade med katerimi sta dve MTV nagradi (“MTV Gold Award” za spot “Fina” in “Pare vole me” v remiksu z DJ Gramophondziejem), “Oskar popularnosti” za nabolje prodajan album, “Oskar popularnosti” za naboljšo pop skupino, “Runjićev galeb” za doprinos na področju glasbe, “NAXI Radio nagrado” za najbolj poslušano pesem, “Zlatna bubamara” za balkansko skupino leta, nagrado “Good Feeling”, “Hello nagrado za humanost” in vrsto drugih nagrad in priznanj s strani tuje publike, medijev, glasbenih kolegov in kritikov.


 


Srce…


The Frajle se redno odzivajo na humanitarne koncerte in dogodke, zato so s svojio angažiranostjo na tem področju pripomogle k uspešnosti številnih humanitarnih projektov v regiji. Aktivne so v hrvaškem društvu “Sve za nju”, ki nudi podporo ženskam, obolelim za rakom na dojkah in tudi v Srbiji v “Fondaciji Nataša Kovačević”, ki pomaga pri razvoju in izobraževanju mladih športnikov kot tudi športnikom z zdravstvenimi težavami. Vedno so z vsem srcem na razpolago tistim, ki potrebujejo pomoč. Letošnje leto bodo The Frajle namenile del prihodka od prodaje svojih zgoščenk v Hrvaški Specijalni bolnici Goljak, z delom prihodka od prodaje v Srbiji pa bodo podprlei žensko košarko v osnovnih šolah. Tokrat bodo z nastopom na humanitarnem koncertu pomagale Europi Donni Slovenija ob njihovi 20. obletnici.


 THE FRAJLE PEPERUTKA (N. Buča - J. Buča, N. Buča - V. Aralica) Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=zLsHYEhu-DQ


www.frajle.com
www.facebook.com/frajle
www.youtube.com/thefrajle
www.twitter.com/thefrajle
www.vimeo.com/thefrajle


Odgovorni organizator prireditve:


HIŠA IDEJ d.o.o.


Zagrebška cesta 90


2000 Maribor