večer butične muzike 2021 - Nakup vstopnic

Večer butične muzike

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

»Večer butične muzike« | Spletni koncert Rožanskih muzičarjev Folklorne skupine TINE ROŽANC z gosti

Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc iz Ljubljane, ki je ena največjih, najprepoznavnejših in najstarejših folklornih skupin v Sloveniji, s svojo glasbeno zasedbo Rožanski muzičarji pripravlja prav poseben glasbeni dogodek, z naslovom Večer butične muzike.

Folklorna skupina letos prvič prireja samostojni glasbeni koncert, ki daje priložnost tudi mladim glasbenim skupinam, da se predstavijo in pokažejo svoj pristop k poustvarjanju slovenskega glasbenega izročila.

Rdeča nit Večera butične muzike je ravno v raznolikosti izbranih glasbenih zasedb. Spletnemu občinstvu se bodo tako predstavile mlade kakovostne skupine iz različnih koncev Slovenije, ki jih - kljub raznolikim glasbenim sestavam zasedb, pristopom k poustvarjanju, zvočnemu stilu in številčnosti - družijo ljubezen do glasbe, vir poustvarjalnega navdiha v slovenskem glasbenem izročilu ter pomen tovrstne glasbene produkcije za razvoj sodobne slovenske kulture.

Na Večer butične muzike so v goste povabili Krogovce (DKV Krog iz Slovenske Bistrice), Mlado zarjo (KD Franceta Prešerna Račna), Mlade godce (FS Dragatuš), Nakelski orkesterček (KUD Dobrava Naklo) in Ostrige.

Prav poseben čar, toplino in domačnost koncerta bodo glasbeniki prenesli preko zaslonov in poslušalcem v domačem naslanjaču dodali tisto piko na i za popoln sobotni večer.