Nalaganje...

Razpoložljivi datumi

Podrobnosti dogodka

 

Le kdo še jih ne pozna, tudi njihove pesmi "Ne diraj moju ljubav", s katero so dosegli svoj vrhunec! Dokazali so, da ima lahko tudi klapska pesem več kot 27 milijonov ogledov na Youtubu, kar je edinstven rekord.

 

Njihov nastanek sega v leto 1992, ko je Tomislav Veršić zbral skupino nadarjenih srednješolcev na

podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Istega leta so tudi prvič javno nastopili v splitski cerkvi Gospe od zdravlja.

Leta 1994 se je klapa začela pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu.

Sčasoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo dalmatinsko klapo, ki je nastopila na številnih festivalih, obvezno pa so sodelovali na Omiškem festivalu klap. V letih 2006, 2007 in 2008 so tako trikrat zapored postali absolutni zmagovalci tega festivala, tudi naslednja leta pa so sledile največje glasbene nagrade.

Vrhunec in preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala največji hit klapske glasbe. Na kanalu YouTube ima namreč že več kot 27 milijonov ogledov.

Njihove uspešnice so: Jubin te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo... Pri naštevanju pa zagotovo ne moremo mimo pesmi Kapi Kiše, zmagovalke festivala VDP Kaštela 2017, in pesmi Uzelo te nebo suncu, zmagovalke Večerov dalmatinske šansone 2017. Tudi letos so bili zelo uspešni in osvajajo srca, kjer koli se pojavijo. Pridite na koncert, ter se prepričajte sami...

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Zavod Levstikova pot

Sevno 44

1276 Primskovo