FESTIVAL URBANA PANORAMA - Vstopnice

UP! Urbana Panorama Fest

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

DOGODEK JE ZARADI VREMENA PRETAVLJEN NA JUTRI

UP! Urbana Panorama Fest 

Eden in edini Rambo Amadeus, kultna osebnost nekdanje jugoslovanske glasbene scene. Fantastična zasedba Batista Cadillac, enkratna Maja Keuc in drugi… Celodnevno dogajanje bo na idilični lokaciji najstarejšega mesta pred mogočno kuliso Ptujskega gradu na Panorami.

Z željo, da bi najstarejšemu in najlepšemu mestu Ptuj prispevali k razvoju urbane kulture, že drugo leto zapored na Ptujski Panorami organiziramo “UP! Urbana Panorama Fest”.

Festival bo potekal v najstarejšem slovenskem mestu na idilični lokaciji v naravi, na griču Arheološkega parka Poetovio (Panorama) s pogledom na Ptujski grad.

Nepozabno medgeneracijsko druženje se bo začelo ob 14. uri.

Poskrbljeno bo za nepozabna doživetja, kjer bodo našli nekaj zase vsi obiskovalci, od najmlajših do najstarejših.

Naše oči bo razvajala razstava starodobnih vozil, kar bo prava poslastica za ljubitelje oldtimerjev. Otroci bodo uživali v zabavni vožnji z vrtiljakom, kreativno ustvarjalnih delavnicah, smehu, druženju in zabavi. Za manjše ali velike avanturiste bo na voljo dvig in polet z balonom nad najlepšim mestom. Ustvarjalci bodo na stojnicah ponudili lokalne, ročno narejene umetnine, nakit, dišave in druge privlačne izdelke, ki pobožajo našo dušo in naše čute. Med potekom festivala bo znan ptujski umetnik Aleksander Fenos ustvarjal grafit na veliko platno, kar bo pravo doživetje. V sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj, bodo organizirani bodo vodeni ogledi in sprehodi po panorami. Po predhodni prijavi na elektronski naslov: turaptuj@gmail.com se bo možno udeležiti posebne postolovščine “Pobeg iz grajskega rova”. Po predhodni prijavi ali prijavi na samem dogodku, bodo na voljo brezplačni vodeni ogledi ptujskega gradu.

Za kulinarično razvajanje, potešitev žeje in razvajanje brbončic bo poskrbljeno. Glasbeni program bo pester ves dan in vso noč.

Po dolgem času bo v Sloveniji nastopil eden in edini Rambo Amadeus, ki se je okronal za "svetovnega mega carja". Rambo Amadeus je en najvidnejših kultnih osebnosti na nekdanji jugoslovanski glasbeni sceni. Je priznan tekstopisec, kitarist, pevec, zabavljač, skladatelj, performer, kot tudi prvak v jadranju in eko aktivist. Na Ptuju bo izvedel ekskluzivni koncert z polno zasedbo Six Vinetous.

Tekom dneva se bodo zvrstili koncerti domačih, mednarodno priznanih glasbenikov. Na odru nas bo očarala Maja Keuc, Batista Cadillac, Mednarodni projekt Multiversal pod vodstvom Blaža Švagana, Zbijazz band, Recycleman z Dj-setom pred med in po koncertih, ter koncert znanega ptujskega Popperkeg Orchestra. Ljubitelji plesa, obujte plesne čeveljčke! Da, plesali bomo! Tokrat pod sinjim nebom in zvezdami.

Da pa bo festival pravi, srčen in povezovalen bo obarvan tudi dobrodelno. Zato zbiramo sredstva za Društvo UP-ornik, ki bo z zbrano vsoto ljudem v socialni stiski pomagalo pri plačilu osnovnih položnic in prehrane. Tisti ki začutijo, lahko donirajo tudi zdaj, in sicer tako, da pošlješ SMS sporočilo z besedilom “upornik5” na 1919.

Organizator dogodka je Društvo za glasbeno analizo Popperkeg v sodelovanju s Kavarno Bodi, Mestno občino Ptuj in Društvom UP-ornik. Dogodek pa podpirajo tudi številnimi domači kulturniki, nevladniki, prostovoljci in gospodarstveniki z materialnimi in finančnimi sredstvi.

Cena celodnevne vstopnice je 15,00 €.

Vljudno vabljeni!