Trio Vivere

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

TRIO VIVERE

Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape

18. avgust 2023 ob 20.00, Dvorec Visoko


Zavod Poljanska dolina vabi na osrednji koncert ob obeležitvi vseslovenskega Tavčarjevega leta v prekrasnem ambientu Dvorca Visoko.

Koncert bodo otvorili Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape. Uršula Ramoveš je sodobna ustvarjalka na vokalnem področju, ki je deset let študirala solo petje pri profesorici Ileani Bratuž Kacjan. Avtorsko je začela ustvarjati skupaj s pianistom Jožijem Šalejem, ki ga je spoznala v Komornem zboru Radia Slovenije, v katerem je pela štiri leta. Leta 2005 je ustanovila prej omenjeni kvartet, s katerim so posneli dve zgoščenki.

Trije izjemni vokalisti, Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Gregor Ravnik, zbrani v tercetu Vivere, je nova zasedba, rojena iz zgodb njihovih poslušalk in poslušalcev. Skupaj so prvič nastopili na Dobrodelnem koncertu Klic dobrote v Celju konec leta 2017 in vzbudili veliko pozornost. Matjaž Robavs in Aljaž Farasin sta skupaj prepevala v eni najbolj uspešnih glasbenih zasedb pri nas, triu Eroika, ki je konec decembra leta 2016, po 10-letnem, izjemno uspešnem delovanju, zaključila svojo pot, s slavnostnim koncertom v razprodani dvorani Grand hotela Union v Ljubljani. Gregor Ravnik, sicer doktor dentalne medicine, z vzporednim študijem petja na ljubljanski akademiji za glasbo, v zasedbo prinaša svežino s svojo mladostjo in šarmom ter izjemnim vokalom.