TRIJE PRAŠIČKI - Nakup vstopnic

TRIJE PRAŠIČKI

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Po angleški ljudski pravljici: Pavel Polak

Trije prašički

Besedilo po angleški ljudski pravljici: Pavel Polak

Prevod: Majda Potrata

Režija: Pavel Polak

Igrajo: Peter Harl, Luka Cimprič in Vesna Vončina

Izdelava scene: Slavko Rakuša

Likovna zasnova in izdelava lutk: Jaroslav Milfajt

Stilist: Iztok Šostarec

Glasba: Vitezslav Hadl

Oblikovanje luči in zvoka: Tilen Vipotnik

Predstava traja 35 minut

Gledališko - lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

O predstavi

Zgodba o treh prašičkih in požrešnem volku, o strahu in modrih odločitvah, o lenobi in vztrajnosti ter o zmagi dobrega nad zlim.

Znana klasična pravljica o treh prašičkih, njihovem prepiru o materialu za hiške in prepirih z volkom je postala podlaga za različna obdelovanja po vsem svetu. Pavel Polak, eden najbolj znanih čeških lutkovnih režiserjev, priznan po vsej Srednji Evropi, je na povabilo Mini teatra sprejel izziv in priredil besedilo, namenjeno našemu najmlajšemu občinstvu, povsem samosvoj pristop k lutki in igralcem pa je v Mini teatru predstavil in uveljavil že s predstavo Palček. Polak je režiser minimalist, ki mu z enostavnimi gledališkimi sredstvi uspeva pričarati lepoto pravljice in jo prenašati tudi otrokom.

Likovnost predstave, ki je nastala v likovni zasnovi češkega lutkovnega, likovnega in filmskega umetnika Jaroslava Milfajta, je tako mešanica tradicionalnega stila znane češke lutkovne šole in sodobne vizualnosti. Igrivost Treh prašičkov pa dopolnjujejo pesmi in humor.

O režiserju

Pavel Polak je eden najbolj znanih čeških režiserjev. Rodil se je leta 1942. Na akademiji za gledališče DAMU je diplomiral kot režiser in dramaturg lutkovnega gledališča. V letih 1965 do 1994 je delal kot igralec, dramaturg in režiser v lutkovnem gledališču Liberec. Na Češkem je režiral preko 100 predstav za otroke, v Nemčiji 4 in v Avstriji 2. V Sloveniji je največ sodeloval z Lutkovnim gledališčem Maribor (Ko pride gospod Zvezda, Lepa Polona in vodni mož, Concerto Grosso, Sneguljčica, Pepelka, Butalci, Prihaja cirkus, Pravljice, kje ste?, Sonček, kje ste?, Zgodba o svetlobi, 3 zgodbe o zajcu, Zakleta princesa) in z Mini teatrom (Palček, Trije prašički).