tom jones 2022 - Vstopnice

Tom Jones

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

SPEKTAKEL V OPATIJI – K NAM PRIHAJA “THE VOICE” IZ WALESA

Tom Jones bo nastopil 18. julija 2022 na Letnem odru


Festival Opatija in Star produkcija bosta na najlepši jadranski oder 18. julija 2022 pripeljala eno od največjih še živečih glasbenih legend, velikega šarmerja in genialnega izvajalca Toma Jonesa. Glasbenik iz Walesa, ki ima za seboj že več kot 50 let glasbene kariere, je na Hrvaškem nazadnje nastopil v Dubrovniku leta 2019.

Tom Jones je v svoji bogati glasbeni karieri izdal 41 studijskih albumov, 20 video albumov, 5 v živo in 16 kompilacij. Glasbene kritike so, tako s produkcijo kot z izvedbo, posebej navdušili zadnji trije albumi, kar je samo še ena potrditev, da je upravičeno eden od najpopularnejših izvajalcev v glasbeni zgodovini. Album Reload iz leta 1999, na katerem sta uspešnici Sex Bomb in Mama Told Me Not to Come, je njegov najbolje prodajan album. Na prvem mestu britanske lestvice najbolje prodajanih albumov je bil dve leti.

Tom Jones je eden od redkih glasbenikov, ki je tudi po toliko letih na sceni še vedno v samem vrhu glasbene industrije. Prav zaradi njegovega prispevka umetnosti in promocije Velike Britanije v svetu mu je kraljica Elizabeta II. leta 2006 podelila viteški naziv. Leta 2012 je nastopil na koncertu ob njenem diamantnem jubileju v Buckinghamski palači.

V svoji izjemni karieri je prejel mnogo priznanj in nagrad, med katerimi še posebej izstopajo BRIT Award za prispevek glasbi, Silver Clef za življenjsko delo, nagrado Hitmaker ameriške hiše slavnih in prestižno Music Industry Trust Award.

Tega glasbenega spektakla preprosto ne smete zamuditi.