Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

                                                                KONCERT
                                                            "Tinkara Kovač in Gal Gjurin z gosti"


Na intimnem koncertnem odru, sredi ljubljanske Unionske dvorane, bosta združila moči Tinkara Kovač (glas, flavta) in Gal Gjurin (glas, kitara, pihala, klavir), ki bosta na poseben akustičen način prepletla svoja glasbena obraza in izraza.

Oba letnik 1978, oba se odlikujeta kot glasbena in besedilna avtorja, oba sta odrska glasbena izvajalca in neodvisna samozaložnika, oba se dobro znajdeta v različnih glasbenih kontekstih in sprejemata raznolike glasbene izzive.

Tinkara Kovač. Vrhunska umetnica, pevka in flavtistka, ki prepleta niti različnih kultur in glasbenih svetov. V njenih pesmih se najde vsak. Iskrenost in unikatnost njenega izvajanja sta tako pristna, da se ju lahko skoraj dotakneš. Je ustvarjalka, ki vseskozi išče načine, kako prenesti življenje v glasbo. S svojo flavto že skoraj 20 let osvaja male in velike odre doma in po svetu.

Gal Gjurin. Izjemen glasbeni ustvarjalec, multiinstrumentalist in pevec, ki sam zase pravi, da je vse, kar dela, nekakšen eksperiment. Sprehaja se med različnimi glasbenimi žanri, vsem pa je skupen popularen ton. Poigrava se z instrumentacijo, zvoki in produkcijo. Je glasbenik, ki poseduje čarobno moč, da s svojim nastopom vsak prostor spremeni v intimni ambient nepozabnih doživetij. Življenje ga preko naključij spontano vodi do različnih glasbenih sodelovanj.

Tako se bosta tokrat Tinkari Kovač in Galu Gjurinu na odru pridružila posebna koncertna gosta Anika Horvat (glas) in Domen Gracej (trobenta), poleg naštetih pa se zagotovo obeta še kakšno glasbeno presenečenje.

Odgovorni organizator prireditve:

UNION HOTELI d.d.

Miklošičeva 1

1000 Ljubljana