Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Pred dvema letoma, ko sem bila bolana in v postelji,zato  sem dobila idejo za scenarij TIME TUBE ( časovni stroj) 

Zgodba govori o Zlati, sodobni, prikupni, a rahlo zmedeni ženski srednjih let, ki še vedno hrepeni po ljubezni,si želi postati dobra pevka in živi sama na Kardeljevi ploščadi. Ljubezenske scene se odvijajo na Velenjski plaži ob jezeru in doma.

Je razvezana in težkofinančno preživlja otroke skozi mesec, zato prosti čas preživlja s petjem in igranjem po okoliških prireditvah.Tako, kot Zlata, se tudi njen sin Nejc boji za svojo sestro Lano, ki je kar naprej na Facebooku, zato je ta zgodba tudi zelo poučna, saj govori o tem, kako se družina odtujuje v medsebojnih odnosih, samo zaradi teh raznih čudnih profilov na računalniku. V tej zgodbi bi predvsem rada povedala ,da se morajo ljudje bolj družiti, starši in otroci bolj povezati brez inteaktivnih omrežij,se pravi kontakt na štiri oči,zato bi tudi rada  da bi si predstavo ogledali učenci in učitelji  šol. Nejc in Lana ravno govorita o tem, kako je bilo včasih življenje zabavno, polno lepih doživetij v naravi. Ljudje so se bolj družili, se pogovarjali, peli.

Dramaturški zaplet nastane, ko pride na obisk Lanin sošolec in sosed Štajn, ki izumi na pametnem telefonu aplikacijo TIME TUBE (časovni stroj) s katerim lahko potujemo skozi glasbo v skoraj vsa zgodovinska obdobja od antika do sodobnega časa.Glasba bo skozi številne glasbene točke, ki bodo smiselno prekinjale potek zgodbe. 

V tem projektu sodelujejo : Špela Obšteter profesor glasbe, Barbara Špital,Ana Polak, Anja Rebršak, ki bodo zaigrale: Seikilos in Bach BADINERIE.Kvartet Sončnice: Urška Bider,Eva Vačovnik,Klara Papež, Petra Lamperčnik: Opera CARMEN, Chordettes LOLLIPOP, in ljudsko Pod rožnato planino, SHOW MIXBAND Levin Oparenović, Nuša Kovačič, Mojca Sedminek Vuherer, Aleksander Svetko bodo izvrstno imitirali pevko ELDO VILER s pesmijo Ti si moja ljubezen, Kortnik Jani profesor glasbe, priznan imitator bo zapel pesem : Ko to tamo pjeva.Navdušila vas bo mlada punca Etijana Lesjak, ki  bo imitirala Edith Piaf MILORD,, zelo priznana pevka Adrijana Kamnik, ki bo odlično zapela TINO TURNER  SIMPLY THE BEST, in moja malenkost Zlata Martinc WHITNEY HOUSTON   RUN TO YOU ter MEHANIK MOJ. Sodelovala bo tudi zelo priznana plesna šola SPIN, pod vodstvom Mojce Robič. V  muzikalu, kot igralci, delamo ljubiteljsko, imamo pa tudi dobrega igralca Kristjana Laznika, ki ima že za sabo veliko uspešnih referenc glede igranja v gledaliških in dramskih igrah po Sloveniji. Smo člani Turističnega društva  SEKCIJA GLEDALIŠČE. Topolšica. Zelo sem ponosna na naše igralce, zato vam jih bom predstavila: Aljoša Brglez igra Štajnija, Jerca Pavrič Zlatino hčerko Lana, Kristjan Laznik Zlatinega sina Nejca, Natalija Strmčnik igra punco od Nejca Anči, Andrej Kumer pa očeta od Štajna, Frenkija, ki je zaljubljen vZlato

Moja malenkost Martinc Zlata, avtor muzikala, pa bom igrala Zlato.

Zelo sem ponosna tudi na našega režiserja, ki ima za sabo veliko uspešnih predstav, Adnana Buljubašiča.

 

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

TURISTIČNO DRUŠTVO TOPOLŠICA-PODEŽELJE

Topolšica 132A

3326 Topolšica