Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Ena najprepoznavnejših skupin razvpite glasbene scene Seattla je objavila nov album in v okviru velike evropske turneje prihaja tudi k nam!

Po šestih letih ustvarjalnega premora so The Walkabouts objavili nov studijski album z naslovom Travels in the Dustland. Chris Eckman in Carla Torgerson sta posnela že svoj 15. studijski album pod imenom The Walkabouts. Snovati sta ga začela že novembra lani, s snemanjem pa končala junija letos. Tudi tokrat je z njima sodelovala ekipa, ki je ustvarila že prejšnje albume (Terri Moeller, Michael Wells, Glenn Slater).

Pridružil se jim je še Paul Austin, ki je prej nastopal v skupini Willard Grant Conspiracy. Album Travels In the Dustland prinaša enajst med seboj povezanih pesmi. To so My Diviner, The Dustlands, Soul Thief, They Are Not Like Us, Thin Of The Air, Rainmaker Blues, Every River Will Burn, No Rhyme No Reason, Wild Sky Revelry, Long Drive In A Slow Machine ter Horizon Fade, ki jih bodo, poleg starih uspešnic, predstavili tudi na koncertu v Kinu Šiška.

Bend črpa navdih za ustvarjanje iz folk in country glasbe (Townes Van Zandt,Neil Young in Johnny Cash), kot tudi iz drugih glasbenih zvrsti (Scott Walker, Leonard Cohen, Jacques Brel). Zasedba je bila osnovana leta 1983 in je do leta 2005 izdala 14 albumov. Vokalist, kitarist in pisec pesmi Chris
Eckman, je kot producent ali koproducent sodeloval pri več kot 20 albumih. Živi ter ustvarja v Ljubljani, kjer je med drugim tudi s slovensko glasbeno legendo Vladom Kreslinom, poleg tega pa je dejaven s svojo zasedbo The Frictions in v mnogih drugih glasbenih ter umetniških projektih.
Chris Eckman o novem albumu:

"Precej dolgo smo potrebovali, da smo naredili nov album. Pravzaprav šest let. Pa ne da vmes nismo bili bend, druge stvari so prevzele pobudo. Življenje je prevzelo pobudo, pri tem pa je težko uveljavljati nadzor in ga upočasniti.

Pa še nekaj drugega se je zgodilo. Po plošči Acetylene smo vedeli, ko bomo posneli nov album, da bo ta moral iti po drugi poti. Da bo moral imeti svojo idejo, svoj namen, nekaj sijajnega, nekaj, za kar se je vredno boriti.

Ta misel je bila izmuzljiva. A nekega vročega, s peskom prepihanega popoldneva, ko sem sedel v zadnjem delu zarjavelega džipa, ki je poskakoval in mlel po puščavski stezi nekje globoko v Sahari, so me prešinile naslednje besede: Travels in the Dustland. (“Potovanja po Prašni deželi.”). In ko sem se vrnil domov, sem se spomnil teh besed in iz njih so prišle pesmi, iz teh pesmi pa so prišle vaje in snemalne ure.

Novembra 2010 smo z The Walkabouts stopili v seattelski studio, da bi začeli s snemanjem albuma. Z zadnjimi podrobnostmi smo zaključili junija 2011. Ta album je naredila ista ekipa kot Acetylene in večino drugih albumov benda the Walkabouts: Carla Torgerson, Terri Moeller, Michael Wells, Glenn Slater in jaz. Pridružil se nam je Paul Austin, prej član zasedb Willard Grant Conspiracy in Transmissionary Six, ki je prinesel nove poglede in nove možnosti.

Travels in the Dustland je zbirka medsebojno povezanih pesmi. Je ciklus pesmi. Dustland je izmišljen kraj, vendar deluje kot resničen. Skozi pesmi prihajajo in odhajajo različni liki, vendar je najpomembnejši lik pokrajina sama: njena prostranost, njeno neskončno nebo, njeno pomanjkanje, njene skrite priložnosti in njene divje poti, ki ne vodijo nikamor.

Zdi se, kot da je Dustland nekje v Ameriki. Je Amerika, katere prihodnost je razpokana in izčrpana kot dno posušenega jezera. Je dežela, kjer uspevajo prazne ideje, medtem ko upanje in sanje počasi drsijo nazaj v divjino, iz katere so nekoč vzniknili.

Vendar pa je album bolj kot ideja vsekakor glasbeni nabor. Hoteli samo, da bi bili pesmi in zvoki tako izjemno odprti kot pokrajina, ki nas je navdihnila. Hoteli smo ustvariti album, ki bi ga prevevalo eksperimentiranje, pa tudi album, ki bi dal prostor našim glasbenim talentom.

Težak, počasen proces je bil, akt uravnoteževanja, vendar smo ponosni nad rezultati.
Hvala, ker nas poslušate in potujete z nami."

//Chris Eckman
Seattle, julij 2011

Soorganizacija Kino Šiška in Druga Godba.