The TIGER LILLIES - Nakup vstopnic

The TIGER LILLIES

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Po več razprodanih šišenskih nastopih se k nam vračajo botri alter kabareja, grammyjevski nominiranci The Tiger Lillies. Ob aprilskem povratku bodo segli globoko v svojo obsežno diskografsko malho in nam poleg svojih najslavnejših pesmi postregli z novimi presenečenji.

ZA FENE: The Dresden Dolls, Alexander Hacke, The Residents …

Z najprestižnejšo britansko gledališko nagrado olivier ovenčani trio The Tiger Lillies je našo nabito polno Katedralo že večkrat navdušil s svojim sprevrženim smislom za humor in anarhično zmesjo berlinskega kabareja, opere in romske glasbe. Bendov svet je mračen, raznolik in prežet tako s trenutki globoke žalosti kot neizmerne lepote. Leta 1989 ustanovljeni punk-kabarejski zabavljači so se tekom obstoja uveljavili kot ena najbolj posebnih in provokativnih zasedb dandanes, v svojo glasbo pa spretno vpeljujejo doživeto pripovedništvo in cirkuško razburljivosti.

Kot pritiče njihovi dolgi in plodni karieri, se kultni klovni ponašajo z izjemno obsežno diskografijo, ki šteje več kot 40 studijskih albumov. Ob tokratnem obisku Ljubljane nas bodo zato popeljali od cirkusa do pokopališča in nam pripravili podroben pregled svojega preteklega dela. Pri tem bodo njihovim najbolj znamenitim pesmim družbo delala nova presenečenja, vse seveda podano z dobršno mero značilne lilijevske izzivalnosti, pikrosti, brechtovske teatralnosti in sugestivnega hedonizma.