THE SOFT MOON - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

The Soft Moon so zopet v elementu, s polno paro so udarili z najnovejšim videom Wrong, poletno-jesenskim sporedom koncertov in tretjo ploščo Deeper, ki je izšla pomladi pri brooklynški založbi Captured Tracks in prinaša svež zalogaj surove industrijske plesnosti. Primarno & nevarno. V Ljubljani se ima nalet zgoditi v petek 9. oktobra v Kinu Šiška, vstopnice že na prodaj!

THE SOFT MOON
(darkwave, post-punk, industrijski rock – San Francisco-Benetke-Berlin)
The Soft Moon se je javnosti prvič predstavil 2009 kot solo projekt misterioznega Luisa Vasqueza. Po uspehu dolgometražca The Soft Moon iz leta 2010 se je pod njegovo taktirko organsko združila sanfranciška zasedba, ki je umetniško zamisel temeljito prevedla v avdiovizualni performans, sloveč po intenzivno klavstrofobični odrski izkušnji. Dve leti kasneje je Vasquez z drugim albumom Zeros ojačal interpretacijo temačnih, a posodobljenih 80-ih, z bendom pa je svojo hermetično vizijo uspel podati občinstvu na preklemano plesen način.
The Soft Moon iz dediščine post-punka in eksotičnih vplivov tako črpajo srhljivo distopične glasbene pokrajine, ki poslušalca utapljajo v atmosferskih valovih obupa, kaosa, nepričakovanosti in – ironično – tudi upanja. Gre za zvok nove generacije, ki pod pritiskom preteklosti išče in razvija edinstvene smernice, četudi ne verjame več v prihodnost: rodi se romantični soundtrack, namenjen koncu sveta. S pomočjo raztelešenih vokalov in temačnih (mičnih) tekstur je Luis na Deeper še temeljiteje zarezal v motorične ritme 80-ih let, znotraj katerih se kopičijo agresivni odmevi novega vala, neobrušena rezila ranega post-punka in hipnotični zvoki starinskih ritem mašin. The Soft Moon se to pot vračajo z glasbeno briljanco in krepkejši kot kdajkoli, menda tudi zaradi dragocenih »lekcij«, ki so jih osvojili na turneji z Depeche Mode ter po čedalje večjih festivalih. Pa velja si zapisati za uho, da celo na mehki strani meseca počiva (večinoma) mračina.
ALBUMI
The Soft Moon (LP/CD) – Captured Tracks (2010)
Total Decay (EP/CD) – Captured Tracks (2011)
Zeros (LP/CD) – Captured Tracks (2012)
Deeper – Captured Tracks (2015)
POSTAVA
Luis Vasquez – glas, kitara, klaviature, tolkala
Vallo – tolkala
GG – bas kitara
VPLIVI
Fugazi, Descendents, GN’R, Iron Maiden, Chrome
ASOCIACIJE
The Cure, Joy Division, Nitzer Ebb, A Place To Bury Strangers, NIN
PREDSKUPINI:
DJ PHASE FATALE 
(industrialni tehno – Berlin)
Phase Fatale je solo projekt Newyorčana Haydena Paynea (zadnja leta je rezident Berlina), ki proizvaja in predvaja lizergično mešanico tehna, nojza, EBM-a ter industriala. Doslej je objavil dva EP-ja z lastnimi skladbami (Skyscraper, Grain), na turnejo s Soft Mooni pa se je odpravil na povabilo benda.
in

LIFECUTTER
(dark techno, elektronika – Hrastnik)
Avtohtoni predstavnik na koncertu The Soft Moon bo Domen Učakar, ki se skriva pod umetniškim imenom Lifecutter. Navdihujejo ga mračni hrastniški gozdovi, v zvočnem formatu pa spaja hrupno zapuščino še zmeraj aktivnega dua Ontervjabbit in zmaličeno dediščino angleške elektronske šole Warp Records (iz obdobja 90-ih). Prvenec Siclar je pred nekaj meseci dozorel pri domači spletni založbi Kamizdat.

Odgovorni organizator prireditve:

Društvo ŠKUC

Stari trg 21

1000 Ljubljana