Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Prvorazredni britanski psihedeliki The Horrors prihajajo na svoj težko pričakovan prvi nastop v Sloveniji, na katerem nam bodo predstavili tudi svoj prvi novi material v treh letih!!!11 Album V je izšel septembra, po mnenju Guardiana pa gre celo za njihovo najboljšo stvaritev do sedaj – kar po ploščah, kot sta Skying in Primary Colours, ni zanemarljiva hvala. Bendu se bo na turneji pridružil dvojec Mueran Humanos, ki z eksperimentalnimi, punk in avantgardnimi prijemi ustvarja propulziven pop v španščini, z njima pa sodeluje tudi član Einstürzende Neubauten.

Petčlanska skupina The Horrors je svoje mesto v otoškem indie razcvetu na začetku tisočletja zakoličila s pisano, ultra-natripirano psihedelijo, prežeto s toplo zvočno barvitostjo in hladno postpunkovsko ostrino, pa tudi s spoštljivim poklonom do starost, kot sta The Jesus and Mary Chain in The Cure. Da ne gre le za modno muho, dokazuje četverica izvrstnih, kritiško hvaljenih albumov, kot sta Skying in Primary Colours – slednjega je produciral Portisheadov Geoff Barrow, NME pa ga je razglasil za enega najboljših vseh časov –, ki so se uvrstili visoko na glasbene lestvice v Veliki Britaniji ter tudi drugod. Uspeh je skupino popeljal po celem svetu, vključno z najznamenitejšimi festivali, kot so Glastonbury, ATP, Reading in Leeds, na turnejo pa so jih med drugim povabile tudi zasedbe Arctic Monkeys, Florence + the Machine in Depeche Mode.

S prvim novim materialom po leta 2014 izdanem albumu Luminous, veličastnim singlom Machine, so varovanci cenjene založbe XL Recordings letos napovedali svojo vrnitev in peti, preprosto poimenovani album V. Plošča, ki jo je produciral Paul Epworth (FKA twigs, Lorde, Paul McCartney, London Grammar, …), dokazuje, da The Horrorsi na višku svojih ustvarjalnih moči svoj glasbeni izraz raziskujejo in razvijajo neobremenjeno ter neustrašno.

Argentinski par Mueran Humanos zveni kot privlačen robotski tango sredi noči, kot “psihedelična Johnny Cash in June Carter (Louder Than War), kot prekleto kul synth dvojec, ki počne stvari, o katerih se drugim synth dvojcem sploh ne sanja. Elektronski hrup združujeta s surovimi posnetki in sempli, na njuni drugi plošči, zmiksani v berlinskem studiu Einstürzende Neubauten, pa je s svojo kitaro vskočil tudi Jochen Arbeit, član prav te kultne zasedbe. Glasba, ki se navezuje na D.A.F., Kraftwerk in Soft Cell ter na znanstvenofantastične svetove Philipa K. Dicka, udari pa z vso silo in lepoto nevihte.

 

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana