THE CHEMICAL BROTHERS - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Kemična brata, Ed Simons in Tom Rowland, že leta slovita kot najbolj inovativna predstavnika in izvajalca elektronske plesne glasbe - guruja "big beat electronic dance" žanra. Po izidu nove plošče Furter (2010) gredo Chemical Brothers marca na krajšo turnejo po Avstraliji, poleti pa so povabljeni na najprestižnejše festivale v Evropi. Slovenija in Ljubljana jih bosta gostila v petek, 3. junija in brez dvoma bo koncert Chemical Brothers še eden od letošnjih koncertnih vrhuncev.

Show, sestavljen iz elektronske glasbe z izstopajoče poudarjenimi basi ter spektakularne vizualno-futuristične podobe iz velikih ekranov so enkratno doživetje katerega ne velja zamuditi.

Chemical Brothers se ponašajo s številnimi uspešnicami. “Leave Home” in “Life Is Sweet” iz prvega albuma (Exit Planet Dust, 1995), “Setting Sun”, “Block Rockin' Beats” in “Elektrobank” če omenimo le nekatere single iz kultnega albuma Dig Your Own Hole (1997) na katerem je gostujoči vokal tudi Noel Gallagher (Oasis) in kateri je tudi uvrščen med 100 najboljših britanskih plošč vseh časov (42. mesto), “Hey Boy, Hey Girls” ter številne druge uspešnice iz plošče Surrender (1999) po katerem so nastopili na festivalu Glastonbury, kjer so leta 2000 Chemical Brothers zbrali kar četrt milijona poslušalcev!

Novo tisočletje prinese ploščo “Come with Us” (2002), kot že poprej na plošči z vokalom sodeluje Beth Orton, gost pa je tudi pevec skupine The Verve, Richard Ascroft. Pesem “Galaxy Bounce” uporabijo v soundtracku filma Tomb Rider. Ob deseti obletnici Chemical Brothers izdajo Singles 93-03, kjer je tudi nova uspešnica “Get Yourself High”. Plošča Push the Button (2005) s singlom “Galvanize” prinesejo najprestižnejšo glasbeno nagrado Grammy. Z naslednjo ploščo We Are The Night (2007) ponovno osvojijo Grammy in Chemical Brothers so edini izvajalec ki je prejel dva Grammyja v kategoriji 'Najboljša elektronsko/plesna plošča'. Pesem “Do It Again” je še danes ena največjih plesnih uspešnic. Zadnja plošča Further (2010) je s strani kritikov označena kot doslej 'najbolj psihedelična in melodična plošča', zanjo pa so znova nominirani za letošnje nagrade Grammy v kategoriji 'Najboljša elektronsko/plesna plošča'.

Chemical Brothers upravičeno veljajo za enega najboljših koncertnih izvajalcev, kot zelo redki pravi dvoranski izvajalec elektronske-plesne glasbe. Video projekcije, stroboskopske luči ter laserji nenehno ustvarjajo psihedelične podobe nad množico obiskovalcev. Dovršena plesna glasba, z zelo izrazitimi basi pa obiskovalce dobesedno prisili k gibanju, k plesu.

Slovenija, Ljubljana in Stožice bodo 3. junija doživeli plesni spektakel o katerem se bo še leta govorilo!