tedx_kg - Vstopnice ©

TEDxKranjska Gora: RESET  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

TEDxKranjskaGora


25. maj 2019 ob 17.00


Dvorana Vitranc.


V Kranjski Gori bomo 25. maja širili dobre ideje.


Cilj: čisti in popolni »reset«. Pripravili smo lokacijo, zabavni program in ideje, ki bodo vaš svet postavile na glavo. Nekateri govorci so resetirali svoja življenja, drugi bodo resetirali vaša.


Za več informacij o govorcih in dogodku nam sledite:


-> http://tedxkranjskagora.com


-> http://facebook.com/tedxkranjskagora


-> http://instagram.com/tedxkranjskagora


 


Govorci na TEDxKranjskaGora:


Lidija Polutnik je doktorica ekonomije, ki že veliko let poučuje na Babson College v Bostonu, ZDA. Če ste se že kdaj spopadali z nemogočo bitko vedno spreminjajočih in nepredvidljivih cen letalskih letov, se boste v njenem govoru, podanem v angleščini, našli z lahkoto. Zakaj in kako se to lahko dogaja, nam bo predstavila v svojem govoru o sodobnih cenitvenih praksah podjetij. Te služijo potrošniku ali podjetjem?


Matijo Goljarja je večina spoznala prek oddaje Štartaj, Slovenija, je pa tudi ustanovitelj Ustvarjalnika, peskovnika za mlade podjetnike. Skozi serijo resničnih in manj resničnih zgodb bo v svojem govoru raziskal mišljenje tipičnega Slovenca, ki nas kljub dobrim idejam prepogosto pelje na pot hlapca in ne gospodarja.


Uroš Drčić je psihoterapevt, ki svojim klientom pomaga tudi na podlagi lastne izkušnje izgorelosti. V svojem govoru nas bo popeljal po zgodbi o izgorelosti – od otroštva preko bolečega padca do velikih koristi na koncu. Pravi, da je izgorelost le posledica nesporazuma ter da lahko iz razumevanja te izkušnje potegnemo vsak svojo formulo dobrega življenja.


Katja Mlakar je zaprisežena jogistka in organizatorka joga konference v Sloveniji. Ko se je otresla vsakodnevnih spon ter začela slediti sebi in zaupati življenju, je končno zaživela. Njeno življenje se je zdelo popolno – dokler se ni sesulo. Njen govor o starševstvu, osebni rasti in izzivih, ki jih ne bi želeli nikomur, se bo dotaknil še tako ledenega srca.


Matjaž Podlipnik je licenciran turistični vodnik, predsednik Turističnega društva Dovje-Mojstrana in eden od vodij izobraževanja za regionalne turistične vodnike Julijskih Alp, ki pravi, da turistični vodnik ni zgolj poklic, ampak poslanstvo. Živi v Mojstrani, pod Triglavom, in se vsak dan tako ali drugače srečuje z Jakobom Aljažem, ki nas vedno znova opomni, da je treba imeti svojo domovino rad.


Josh Rocchio, italijanski Američan z Gorenjske, je podjetnik, ki se pretežno ukvarja s smiselnim ter zabavnim črkovnim sosledjem. Po študiju latinščine in stare grščine je sledil punci v Slovenijo, kjer sta ustvarila družino. Njegova strast in ljubezen do besed sta ga pripeljali do poslovnih voda, kjer aktivno soustvarja privlačne zgodbe za vrhunske ponudnike in proizvajalce. Ko ni popolnoma utopljen v delu, se rad posveti družini, psu, hribolazenju, glasbi, poeziji, matematiki ter dinozavrom.


Miha Maček je podjetnik, ki se ukvarja z grafičnim oblikovanjem, fotografijo in marketingom. A verjetno ga več ljudi pozna kot Muca – zagnanega starešino ljubljanskih tabornikov, ki ga rutica spremlja že dobrih 30 let. Od svojega desetega leta svoj prosti čas namenja taborništvu in na poti do danes se je preizkusil že v vseh vlogah, od vodnika do starešine. Zakaj kljub službi in družini še vedno prostovolji? Ker so taborniki več kot obšolska dejavnost. Veliko več.


Tonka Zadnikar je zagrizena tekačica, hribolazka in legendarna oskrbnica Tonkine koče pod Vršičem, ki že več kot 35 let dela kot oskrbnica v planinskih kočah. Medtem ko večina pri njenih letih plete puloverje za svoje vnuke in pospravlja stanovanje, ona osvaja nove vzpone in cilje. Kakšna je formula za polno življenje?


Čupakabra, žonglerska in ognjena skupina ustvarja na področju cirkusa. Skozi prizmo cirkusa opazuje svet in z gibom pripoveduje zgodbe. V atraktivnih točkah meša žongliranje in humor v koktail čustev in smeha. Predstave so žive, zato vedno drugačne, tako kot vsak od nas, ki iščemo ravnotežje življenja. Vsi smo akrobati in cel svet je cirkus. Čupakabra vam to pokaže.


 


 


Odgovorni organizator prireditve:


Društvo Iks


Maistrov trg 11


4000 Kranj