SWANS - Nakup vstopnic

SWANS

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Pod vodstvom vrhovnega soničnega šamana Michaela Gire se v Šiško vračajo edinstveni Swans! Pripravite se na potovanje v svet intenzivnih zvočnih krajin in osupljive glasbe, ko bodo Swans nad občinstvo spustili svoj legendarni zvok.

ZA FENE: Einstürzende Neubauten, Godspeed You! Black Emperor, Throbbing Gristle …

Swans so gromovita rock zasedba, ki že več kot štiri desetletja premika meje eksperimentalne glasbe. Z zvokom, ki je hkrati kaotičen in hipnotičen, so se uveljavili kot ena najvplivnejših in najbolj inovativnih skupin svoje generacije in pustili pečat na široki paleti izvajalcev, od Nirvane in Tool do Liturgy in Car Seat Headrest.

Bend je leta 1982 ustanovil Michael Gira, danes pa ga sestavlja spreminjajoča se zasedba glasbenikov, ki jih Gira izbira na podlagi njihovega tako glasbenega kot osebnega značaja. Njihov zvok vseeno vseskozi ostaja brezkompromisen in silen kot vedno, kar dokazuje tudi bendova obsežna diskografija. Albumi, kot so My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky, The Seer in To Be Kind, so namreč redno uvrščeni med najboljše albume leta in desetletja.

Kot smo bili že večkrat z veseljem priča v Šiški, so nastopi Swans v živo resnično transcendentno doživetje, ki združuje elemente industrijske, punk in avantgardne glasbe, da ustvari prevzemajoč zvočni zid. Njihovo glasbo zaznamujejo ponavljajoči se ritmi, droni in presunljivi vokali, ki lahko poslušalca popeljejo na potovanje skozi temnejše in intenzivnejše vidike obstoja. Ne glede na to, ali ste zagrizen oboževalec ali novinec v njihovi glasbi, koncerta skupine Swans ne smete zamuditi.

Večer bomo začeli z nastopom Normana Westberga, dolgoletnega člana Swans in sodelavca Gire. Čeprav ni član trenutne žive zasedbe, bo zadolžen za otvoritev večernih slovesnosti.

Organizacija: Kino Šiška.