Svetovni pokal v šp. plezanju Kranj 2016  - Vstopnice

Lead World Cup Kranj 2016

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Svetovni pokal v športnem plezanju Kranj 2016


 


Na 21. finalni tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Kranju lahko 26. in 27. novembra 2016 v živo glasno podprete domače športnoplezalne junakinje in junake, ki pišejo najuspešnejšo sezono slovenske reprezentance v športnem plezanju do zdaj, in srečate najboljše športne plezalke in plezalce z vsega sveta.


 


Finalna tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v Kranju, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), velja za eno najbolje organiziranih in med tekmovalci najbolj priljubljenih, hkrati pa njena organizacija Planinsko zvezo Slovenije uvršča med večje športne zveze tudi na področju tekmovalnega športa in ji daje prepoznavnost in ugled tako v Sloveniji kot v tujini.


 


Slovenske športne plezalke in plezalci tudi letos navdušujoče krojijo sam svetovni vrh. Janja Garnbret, svetovna prvakinja v težavnosti, in Domen Škofic, četrti na svetovnem prvenstvu v Parizu, sta oba letos že večkrat stala na najvišji stopnički svetovnega pokala, na tekmah v Chamonixu in Brianconu sta dosegla celo dvojno slovensko zmago. Evropska prvakinja, trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnostnem plezanju in večkratna zmagovalka kranjske tekme Mina Markovič, ki je letos nastopila le na posameznih tekmah, ostaja med najboljšimi, kar je dokazala z bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. V letošnji sezoni sta v finalu svetovnega pokala v težavnosti uspešno nastopila tudi Tjaša Kalan in Urban Primožič, na domači tekmi pa lahko znova pričakujemo številčno posadko slovenske reprezentance v športnem plezanju.


 


V soboto, 26. novembra 2016, bodo ob 9.00 na sporedu moške kvalifikacije in ob 14.00 ženske kvalifikacije, polfinale v kranjski dvorani Zlato polje bo ob 20.00. Med kvalifikacijami bo na prizorišču brezplačen animacijski program za otroke in možnost, da podate roko svojim športnoplezalnim vzornikom in jih prosite za avtogram ali 'selfie'.


 


Vrhunec kranjske tekme bo v nedeljo, 27. novembra 2016, s finalom ob 16.00 ter pestrim dogajanjem v Kranju, vključno s športnoplezalnimi izzivi za navijače, ogledom plezalnega filma, posebno ponudbo plezalne opreme in razgibano glasbeno kuliso z DJ-em.


 


Dvorana bo odprta uro pred polfinalom in finalom. Podroben program bo objavljen v dneh pred tekmo na spletni strani www.worldcupkranj.com.


 


Uspehi slovenskih športnih plezalk in plezalcev so rezultat dobrega, načrtnega in vztrajnega dela reprezentanc, trenerjev in plezalcev, njihove strastne predanosti in truda, zato si na domačih tleh zaslužijo močno podporo v živo.


 


Prisrčno vabljeni v Kranj!


 


 


Odgovorni organizator prireditve


PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE


Dvorakova 9


1000 Ljubljana