Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Eden najzanimivejših izvajalcev iz naše regije ta hip, hrvaški emo-macho sestav Svemirko, ki je s svežim zvokom in nepozabnimi koncertnimi nastopi obnorel tako poslušalce kot kritike, se v Ljubljano vrača na predstavitev težko pričakovane druge plošče.

Svemirko je vse, kar ste hoteli in dobili od pop benda. Je hrvaški mačo z emocijami. Je skrivnost kozmosa na dlani roke, če si jo le upate prijeti. Je eklektično avantgarden dance punk, ki v hipu zleze v uho. Je osemdeseta prejšnjega stoletja, kot se jih spomnijo rojeni po letu 1990. Je sintič in je sentiš. Je popolnoma uravnotežen spoj čustev, znanja in kvalitete. Je balkanski Mac DeMarco na pijači z Arielom Pinkom v krčmi Darka Rundeka. Je “poročni bend na prekomerni dozi kokaina” (Radio Študent). Je nočna avantura na dnevni svetlobi. Je spuščene hlače na odru in razprte čeljusti pod njim. Je sve! in je Mirko. Je Marko, Antonijo, Marin, Branimir in Bojan. Je nova plošča in stari hitiči. Je vonj po Vaniliji in je Tunguzija. Je nezgrešljiv. Je MENT Ljubljana v Menzi pri koritu februarja in Level Up v Channelu Zero lani. In je Kino Šiška septembra.

 Hrvaški avdiovizualni trio Pseća Plaža, letos v znak podpore lokalni sceni preimenovan iz Dog’s Beach, sestavljajo Smelly Feet DOG, Kopito Zla in die Zoone. Njihovo glasbo izpolnjuje neskončno iskanje topline in mehkobe, psihedelično poletni prvenec Honolulu so izdali lani, na poti pa je že nov album. Med drugim so za My Baby ogreli zagrebško Tvornico kulture, prav tako pa so že nastopili tudi s Svemirkom. Pravijo, da je bil tisti koncert prava norišnica, zato že komaj čakajo, da spet ponovno zaigrajo skupaj – mi pa z njimi.

 

Odgovorni organizator prireditve

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana