Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Kdo? ŠUKAR in ZORAN PREDIN

Kaj? ENKRATNI JUBILEJNI KONCERT

Zakaj? obletnica izida albuma »MeNtoL BoMboN«

Kje? Festivalna dvorana v Ljubljani

Kdaj? SREDA, 29. 11. 2017 ob 20.30

 

Vse pesmi na »albumu leta 1997« so vedre saj je MENTOL BONBON namenjen žuriranju. Združevanje rock-ovske kombinacije akordov, posebnega ciganskega melosa in Predinovih klasičnih umetniških besedil je iskreno zveneče tako v interpretacijah kot tudi v avtorski glasbi.

ŠUKAR so stilisti ciganske glasbe. Igrajo jo precizno, z uporabo tambur pa so postavili standard. So godci z violino in hkrati rock-erji. Svoj status so gradili postopoma in brez velikih besed. S petjem in igranjem razvnemajo poslušalce vseh slojev in generacij.

Ko se je ZORAN PREDIN spoprijateljil s Šukarji je z njimi napravil program pesmi v gypsy preobleki. Zamisel za skupni album pa se je rodila na romskem festivalu na praznovanju Svete Sare v Saintes Marie de la Mer v Franciji leta 1995. Posneli so par novih pesmi in nekaj priredb iz železnega repertoarja Lačnega Franza: ADIJO PAMET, MRAVLJINČARI IN ČELADARJI, JEBIVETER, GATE NA GLAVO, PICEK MOJ FRDAMANI, ZADNJA VEČERJA, STARI VOJAK,…,.., Če nimate težav z nostalgijo ste vabljeni, da skupaj podoživimo dobre, stare čase.

 

ŠUKAR info:

http://www.sukar.org/index.php

http://www.facebook.com/SukarSlo/

ZORAN PREDIN info:

http://predin.com/

http://www.facebook.com/predin.zoran/

FESTIVALNA DVORANA / PIONIRSKI DOM info:

http://www.pionirski-dom.si/prizorisca/festivalna-dvorana


 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Etnokult d.o.o.

Zaloška 69

1000 Ljubljana