STING  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

STING Z ORKESTROM SLOVENSKE FILHARMONIJE POD TAKTIRKO DIRIGENTKE SARAH HICKS

LIVE NATION v okviru turneje Symphonicity pripravlja koncert Stinga v Ljubljani 10. junija 2011 ob 20.00 v Dvorani Stožice.


Organizator z velikim zadovoljstvom obvešča, da bo ob njegovi skupini in dirigentki Sarah Hicks nastopil tudi Orkester Slovenske filharmonije! Izbor, ustvarjen posebej za to turnejo, vsebuje najljubše uspešnice oboževalcev skupine The Police kot so “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne”, “Next To You” in “Every Breath You Take”, do uspešnic iz Stingove dolgoletne solo kariere, kot so  “Englishman in New York,” “Fragile,” “Russians,” “If I Ever Lose My Faith in You,” “Fields Of Gold” in “Desert Rose.” Stinga na turneji spremljajo tudi različni vrhunski glasbeniki, med drugimi Dominic Miller (Stingov dolgoletni kitarist), Rhani Krija (Stingov dolgoletni vsestranski tolkalist), Jo Lawry (vokalist) in Ira Coleman (bas).
STINGA SPREMLJA ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Ni veliko simfoničnih orkestrov, ki bi se lahko ponašali s tako bogato in dolgoletno tradicijo kot Orkester Slovenske filharmonije s svojimi predhodnicami Academio philharmonicorum (1701), Filharmonično družbo (1794) ter prvo Slovensko filharmonijo (1908-1913).

Med mnogimi uglednimi umetniki, ki so bili častni člani Slovenske filharmonije naj omenimo le Haydna, Beethovna, Paganinija, Brahmsa, Kleiberja. Po ponovni ustanovitvi leta 1947 so orkester vodili priznani domači dirigenti, med njimi Bogo Leskovic, Samo Hubad, Lovro von Matačić, Oskar Danon, Uroš Lajovic, Milan Horvat, Marko Letonja ter George Pehlivanian. Z oktobrom 2008 je vodstvo orkestra prevzel francoski dirigent, maestro Emmanuel Villaume.

Svoj sloves je orkester potrdil na številnih gostovanjih (Evropa, ZDA, Japonska) ter mednarodnih festivalih (Wiener Festwochen, Maggio Musicale Fiorentino, Praška pomlad, Varšavska jesen, Dubrovniške poletne igre, Ravenski festival ...). Med njegove goste se uvrščajo vrhunska svetovna glasbena imena: dirigenti Carlos Kleiber, Riccardo Muti, Zubin Mehta, Kurt Sanderling, Dmitri Kitajenko, Rudolf Barshai, Leopold Hager, Theodor Guschlbauer, Jurij Simonov, Serge Baudo, Hartmut Haenchen, Heinz Holliger … in najboljši domači in tuji solisti - Irena Grafenauer, Marjana Lipovšek, Dubravka Tomšič Srebotnjak, Bernarda Fink, Igor Ozim, Mate Bekavac, Arthur Rubinstein, Yehudi Menuhin, David Oistrach, Arthuro Benedetti Michelangeli, Svjatoslav Richter, Gidon Kremer, Anne-Sophie Mutter, Vadim Repin, Ivo Pogorelić, Lazar Berman, Elisabeth Leonskaja, Schlomo Mintz, Julian Rachlin, Fazil Say, Mario Brunello, Håkan Hardenberger, David Garrett, Evelyn Glennie, Paul Meyer, Sarah Chang …

Koncertna dejavnost orkestra je zabeležena na več kot 50-ih laserskih ploščah.
DIRIGENTKA SARAH HICKS NA KONCERTU V LJUBLJANSKIH STOŽICAH

Sarah Hicks se je rodila v Tokiu in odraščala na Honoluluju. Diplomirala je iz kompozicije na Harvardski univerzi, kjer je premierno izvedla svoj AIDS Oratorij maja 1993. Končala je tudi študij na Curtisovem inštitutu za glasbo, pod okriljem znanega pedagoga Otta-Wernerja Muellerja.

S svojim glasbenim udejstvovanjem po celem svetu si je Sarah Hicks prislužila mednarodni sloves. Dirigirala je orkestrom kot so simfonični orkester iz Chicaga, simfonični orkester iz San Francisca, simfonični orkester iz Atlante, filharmonični orkester iz Los Angelesa, simfonični orkester iz Detroita in številnim drugim v ZDA in širše. Snemala je tudi s simfoničnim orkestrom iz Vermonta z violinistom Jamiem Laredo in čelistko Sharon Robinson. Sodelovala je tudi z vzhodno slovaško državno opero in Opernim studiem Curtis.

Sarah Hicks je po treh sezonah kot pomočnica dirigenta oktobra 2009 postala vodilna dirigentka orkestra iz Minnesote. Nadzoruje predvsem ustvarjanje na področju popa, vendar hkrati dirigira tudi klasična dela v sklopu »Inside the Classics« na prazničnih koncertih ter drugih nastopih orkestra.

V sezoni 2010/2011 je sodelovala z glasbeniki kot so Idina Menzel, Ann Hampton Callaway, Pink Martini in Charles Lazarus. Vodi tudi program pop glasbe 80-ih, ter sodeluje pri predstavi Hitchcockovega “Pyscho” z Bernardom Herrmanom. Leta 2008 je uvedla nov praznični koncert »A Scandinavian Christmas« (Skandinavski Božič), katerega aranžma je pripravila in tudi pri temu je v vlogi dirigentke.

POSEBNI PAKETI VSTOPNIC RAZPRODANO
* Top vstopnica v prvih 4 vrstah
* Ekskluzivno darilo (Symphonicity Tour pero)
* Suvenir Symphonicity Tour akreditacija


 


Kupce posebnih paketov vstopnic, ki ob nakupu niso pustili svojih podatkov, obveščamo, da bodo darilo, ki je vključeno v paket, prejeli na Eventimovi blagajni v Stožicah.


 


ŠRC Stožice – dostop in parkiranje


Urejenih je 1280 parkirnih mest za osebna vozila, 61 parkirnih mest za avtobuse in 60 parkirnih mest za invalide.


V garažo Centra Stožice sta urejena dva vhoda: vhod 1 iz rondoja Titove ceste in vhod 5 iz povezovalne ceste od križišča Vojkove ceste.


Ob vhodu 1 je postajališče mestnega avtobusa podaljšane linije Sostro-Center Stožice št. 13.


Avtobusi vozijo na liniji vsak delavnik od 5.00 ure iz Centra Stožice (z zadnjo vožnjo ob 22.25) in ob 4.55 uri s končnega postajališča Sostro (z zadnjo vožnjo ob 23.00), in sicer v času konice v 15-minutnih intervalih in izven konice v 20-minutnih do polurnih intervalih.


Novi postajališči sta: končno krožišče Center Stožice in postajališče Titova cesta.


Parkiranje P+R


Cena parkiranja P+R je 2 EUR/dan. Plačilo se izvede na urbanomatu s kartico Urbana, z gotovino ali mobilnim telefonom. Uporabnik pridobi, na kartici Urbana tudi pravico do dveh voženj z mestnim avtobusom, ki velja do 23.59 ure tistega dne, za katerega je parkirnina plačana. Parkirišče P+R je odprto od ponedeljka do petka od 6. do 20. ure.


Parkiranje avtobusov


Cena parkiranja avtobusov je 4 EUR/ura. Parkirišče je odprto od ponedeljka do nedelje od 6. do 20. ure.


Cena parkiranja za ostale uporabnike


Cena parkiranja za ostale uporabnike je med 7. in 19. uro 1 EUR/ura, med 19. in 7. uro pa 1,50 EUR na noč. Parkirišče je odprto 24 ur vse dni v tednu.