STEVEN SEAGAL BLUES BAND  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

STEVEN SEAGAL BLUES BAND
Ljubljana, Cvetličarna, 23.6.2014


STEVEN SEAGAL ni samo hollywoodski zvezdnik, režiser, producent, mojster aikida in pomočnik šerifa. Je tudi navdušenec nad glasbo, saj igra kitaro od svojega trinajstega leta. S svojim blues bendom,  v katerem muzicirajo sami izkušeni mački, se letos odpravlja na evropsko turnejo, v sklopu katere prihaja tudi prvič v Ljubljano.
Steven igra kitaro od svojega dvanajsetega leta in glasba ga spremlja že celotno življenje. Njegove skladbe so se pojavlile v precej filmih v katerih je igral, resneje pa se je glasbene kariere lotil na prvencu Songs from the Crystal Cave (2005), na kateri je gostoval tudi Stevie Wonder in ki je razkazala njegovo glasbeno širino, saj se je gibala med pop, world, country in predvsem blues glasbo. Glasba za film Into the Sun (2005) je vključevala precej njegovih skladb, svojo drugo ploščo Mojo Priest pa je izdal leta 2006. Kritike so bile tokrat boljše kot v prvo, predvsem zaradi osredotočenosti v blues rock in tradicionalni blues.
 
Zasedba:

Big Bill Morganfield - kitara
Mnogi sinovi stopajo v čevlje svojih očetov in nadaljujejo družinski posel. Le malo je takšnih, ki se morajo dokazati pred tako širokim občinstvom, kot se to dogaja Big Billu Morganfieldu. Ljubitelji bluesa po vsem svetu še vedno čislajo njegovega pokojnega očeta, veličastnega Muddyja Watersa.
Leta trdega dela so se Big Billu poplačala. Njegov solistični prvenec Rising Son (1999) je hvaljen tako s strani kritikov kot zahtevnih poslušalcev bluesa. Album Rising Son je posnel v Chicagu, mestu, kjer je pogosto snemal Muddy Waters. Producent in glasbeni gost na plošči je bil Bob Margolin, dolgoletni spremljevalni kitarist njegovega očeta.
Druga plošča nosi naslov Ramblin’ Mind in na njej pri dveh skladbah gostuje zasedba Taj Mahal.

Ernest Tibbs – bas kitara
Tibbs je diplomiral na Inštitutu za bas leta 1989 in prejel nagrado za basovskega študenta leta. Od takrat si je nabral impresiven seznam glasbenih sodelovanj, saj je med drugim snemal z Natalie Cole, Dionne Warwick, Gladys Knight, Jamesom Ingramom, Melbo Moore, Eloise Laws in Debrah Laws. Kot izkušeni profesionalni glasbenik je med drugim koncertiral še z Andyjem Summersom, kitaristom zasedbe The Police, Allanom Holdworthom, ki ga Eddie Van Halen označuje kot enega svojih glavnih vzornikov, bobnarjem Simonom Phillipsem, ki je spremljal precej zvenečih imen od Jeffa Becka do Petra Gabriela, znamenitim smooth jazzistom Davidom Benoitem in mnogimi drugimi. Igral je s simfoničnimi orkestri iz San Francisca, Atlante in Los Angelesa.

Marty Grebb – klaviature in saksofon
Njegov glasbeni doprinos najdemo na albumih Erica Claptona, Bonnie Ratt, Olivie-Newton John, Bernia Taupina, JJ Cala, Leona Russela, Rufusa Wainwrighta, Taj Mahal , vse do zasedbe Alien Ant Farm. Veliko studijskih seans je opravil za znamenitega T-Bone Burnetta in igral na albumu Eltona Johna in Leona Russla imenovanem The Union.

Tom Hambridge - bobni
Thomas Jay Hambridge je dobitnik nagrade garmmy, nagrade ASCAP in štirikratni nominiranec za grammyja. Ameriškega producenta in glasbenika najdemo tudi v Hramu slavnih Buffala. Kot producent je podpisan pod album 2120 South Michigan Ave., zasedbe George Thorogood and the Destroyers, na katerem najdemo tudi uspešnico Going Back, ki je pristala na vrhu ameriške lestvice Classic Rck Radio. Istega leta je spisal in produciral skladbo Stay Around a Little Longer, ki sta jo v duetu posnela BB King in Buddy Guy.
Njegove avtorske skladbe so snemali mnogi znani glasbeniki, med drugim Lynyrd Skynyrd, Jeffrey Steele, Johnny Winter, Billy Ray Cyrus, Joe Lois Walker in Buddy Guy.

Fitzmaurice Twins – pomožni vokali
Sarah in Maria Fitzmaurice, sestri dvojčici, se ponašata s tako močnim glasom, da deluje njuno petje kot nekaj najbolj enostavnega. Bilo je samo vprašanje časa, dokler nista zainteresirali širše javnosti.
Šest mesecev po prečkanju v country sfero, sta sestri delili oder z uveljavljenimi imeni te popularne glasbene zvrsti: od Dierksa Bentleya, Dariusa Ruckerja, Jerroda Niemanna, Traca Adkinsa in Brantleya Gilberta. Njuno poslušalstvo se ves čas širi, s svojo matično skupino Fitzmaurice nastopata po celem svetu.

Redd Volkaert - kitara
Kanadčan Redd Vokaert ni imel težav z uveljavitvijo med najboljšimi country kitaristi na ikonografski kitari Fender Telecaster in ga danes običajno uvrščajo med najboljše kitariste mesta Austin, ki slovi kot “glasbeno mesto” juga ZDA.
Za razliko od kitaristov, ki  “vedo igrati vse, a v resnici nič”, je Volkaert, ki je bil leta 2004 nominiran za grammyja v kategoriji najboljše instrumentalne country izvedbe, res mojster svoje obrti.
Za pokušino priporočamo ploščo Live in Austin, na kateri mu pomaga mojstrica steel kitare Cindy Cashdollar. Skupaj se sprehodita skozi 17 skladb – od klasik countryja do Volkaertovih avtorskih momentov.

Shad Cobb - godala
Shadov čutni slog igranja je kombinacija vplivov, ki jih je srkal kot mladi glasbeni up. Preigravanje standardov Vassara Clementsa, Sama Busha, Arta Stamperja, Marka O’Connorja, Kennyja Bakerja in Byrona Berlina, je definiralo njegov način igranja z violinskim lokom. Njegov zven je osupljiv, tako na studijskih posnetkih kot na odru.
Cobb se je rodil v Hazelvillu in za godalo prvič prijel pri trinajstih, glasbeno kariero pa začel v družinskem bendu, v katerem je igral z očetom in svojimi brati. 1995 se je preselil v “country Meko”, Nashville, kjer je snemal z Williejem Nelsonom, Steve Earlom, Bluegrass Legends, člani Grand Ole Opry in komedijantom Mikom Snyderjem.


 


Organizator: VSSE NEPREMIČNINE d.o.o