STEFAN MILENKOVIĆ & CAMERATA NOVI SAD - Nakup vstopnic

STEFAN MILENKOVIĆ & CAMERATA NOVI SAD

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

CARMINA BURANA: STEFAN MILENKOVIĆ & CAMERATA NOVI SAD

27. 7. 2023 ob 20.30

Dvorišče minoritskega samostana Ptuj


Violinist Stefan Milenković bo s komornim orkestrom Camerata Novi Sad izvedel Carmino Burano Carla Orffa v priredbi Ane Krstajić.

Srbski violinski virtuoz Stefan Milenković, ki je bil leta 2002 v Srbiji razglašen za umetnika stoletja, je zaslovel že v osemdesetih kot čudežni otrok. Še pred svojim 14. letom je igral za pomembne osebnosti, kot so takratni ameriški predsednik Reagan, voditelj Sovjetske zveze Gorbačov in papež Janez Pavel II. Do svojega 17. leta je osvojil številne nagrade na prestižnih mednarodnih tekmovanjih in odigral več kot tisoč koncertov. Kasneje je študiral na Akademiji za glasbo v Beogradu in Juilliard School v New Yorku ter postal eden najbolj iskanih violinistov svoje generacije. Nastopa z vrhunskimi orkestri in priznanimi dirigenti, kot so Sir Neville Marriner, Lorin Maazel, Vladimir Fedosejev, Daniel Oren in En Shao. Milenković deluje tudi na akademskem področju – poučeval je na Juilliard School in na Univerzi v Illinoisu. Trenutno je umetniški vodja nove koncertne dvorane v Novem Sadu in izredni profesor violine na tamkajšnji univerzi.

Komorni orkester Camerata Academica je bil ustanovljen pod okriljem Akademije umetnosti v Novem Sadu. V prvem obdobju delovanja je bil njegov vodja Istvan Varga in v tem času je orkester koncertiral na mnogih prestižnih dogodkih in glasbenih festivalih, med drugim v nekdanji Jugoslaviji (Bemus, Nomis, Ohridsko poletje). Orkester je po vmesnem obdobju nedelovanja leta 2007 ponovno obudil violončelist Marko Miletić. Camerata Novi Sad danes združuje najboljše profesorje in študente Akademije umetnosti ter sodeluje s priznanimi srbskimi glasbeniki in dirigenti. Orkester je bil eden ključnih akterjev v projektu Evropska prestolnica kulture 2022, danes pa velja tudi za uradni komorni orkester mesta Novi Sad.