SREČNO, MLADA SLOVENIJA - Nakup vstopnic

SREČNO, MLADA SLOVENIJA  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

SREČNO, MLADA SLOVENIJA – 50 let avtorskega ustvarjanja pisatelja, pesnika in etnologa Ivana Sivca

Nedelja, 26.marec 2023 ob 17h

Športna dvorana komunalnega centra Domžale

Nastopili bodo:

Alpski kvintet

Ansambel Banovšek

Ansambel bratov Poljanšek

Ansambel Glas

Ansambel Gregorja Kobala

Ansambel Jureta Zajca

Ansambel Nemir

Ansambel Slovenski zvoki

Ansambel Tonija Verderberja

Ansambel Vikend

Ansambel Zupan

Ivan Hudnik

Oto Pestner

Robert Smolnikar Trio

Mag. Ivan Sivec je času epidemije obeležil 50 let pesništva za ansamble domače glasbe. Do danes je ustvaril več kot 3.000 avtorskih besedil, če pa pomislimo še na njegova ostala literarna dela, smo Veseljaki sklepčni, da gre za najplodovitejšega slovenskega avtorja vseh časov.

Ivan Sivec je z domačo glasbo zelo povezan. Z njo se je srečeval tudi kot urednik in novinar. Izrekamo mu veliko hvaležnost tudi za zgodovinski popis narodno-zabavne glasbe, ki jo je strnil v dveh glasbenih enciklopedijah »Vsi najboljši muzikanti« 1 in 2. Napisal je tudi več biografij o najbolj znanih slovenskih skladateljih oz. ansamblih: o Avsenikih, Slakih, Miheličih, Dovžanu in drugih…

Ivan se lahko upravičeno pohvali, da je skozi desetletja ustvarjal za najuspešnejše ansamble. Tako bomo na koncertu obudili njegove največje glasbene uspešnice Ansambla bratov Avsenik, Ansambla Lojzeta Slaka, Ansambla Franca Miheliča, Alpskega kvinteta, Ansambla Ivana Ruparja, Ansambla Franca Flereta in mnogih drugih.

Ivan je večkrat skrivaj namignil, da se bo od pisanja stihov domače glasbe poslovil. Ob 30. obletnici samostojnosti se je poklonil Sloveniji s pripravo svoje avtorske biografije »SREČNO, MLADA SLOVENIJA; Glasbeni portret pisatelja, pesnika in etnologa«, v katero je strnil številna besedila domače glasbe, ki jih še dodatno opremil tudi z zelo zanimivimi in nerazkritimi zgodbami o nastanku besedil ter sodelovanji z ansambli.

Knjiga bo v posebni izdaji izšla na dan koncerta.

Dragi prijatelji, dobrodošli na glasbeno-literarni koncert z našimi največjimi uspešnicami narodno-zabavne glasbe.

Organizatorja: Event24 in Veseljak