Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Italijanski trio Soviet Soviet se bo s svojo najnovejšo ploščo Endless, s katero je po mnenju revije CLRVYNT v post-punk žanr spet postavil punk, prvič ustavil v Ljubljani. K nam prihaja dobro leto po pripetljaju, ki je razburil svetovno glasbeno javnost. Prve vtise sproščenega poletja nam bo pred tem pričarala srbska psych-rock trojica Dogs in Kavala, ki se nam je v spomin vtisnila že na letošnjem festivalu MENT Ljubljana.

Zasedbo, ki je imela že potrjene nastope na radiu KEXP in na znamenitem festivalu SXSW, so pri vstopu v ZDA namreč pridržali in nato deportirali zaradi domnevno neustreznih dokumentov. Globalno odmeven incident je osvetlil pomanjkljivosti ameriške zakonodaje pri obravnavanju gostujočih izvajalcev, bendu pa k sreči ni vzel zagona.

Trojica Soviet Soviet je sicer že pred tem s svojim “konsistentno močnim naborom temačnega, z 80. leti prejšnjega stoletja prežetega post-punka z viharnimi, robatimi kitarskimi riffi, pritiskajočim ritmom, dramatičnim vokalom in himničnimi refreni” (KEXP) kmalu pritegnila pozornost medijev onkraj mej svoje domače Italije. Njen drugi album, decembra 2016 izdani Endless, je hitro postal ena najbolje prodajanih plošč losangeleške neodvisne založbe felte, zato feni zasedb, kot so The Soft Moon, Gang of Four, The Horrors, Joy Division in Sextile, zagotovo ne boste želeli zamuditi priložnosti ujeti bend v živo.

Tako med domačimi kot tudi med tujimi obiskovalci je enega najbolj pozitivnih vtisov na letošnjem festivalu MENT Ljubljana pustil trio Dogs in Kavala, cimer bendov, kot so Repetitor, S.A.R.S. in Vizelj v legendarnem beograjskem vadbišču BIGZ. Kako ga ne bi – ležerno deskanje po psihedeličnih valovih šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja v dobro voljo z lahkoto spravi še tako mrk obraz. Kdor je mladce zamudil na MENTu, ima še eno priložnost, da jih vendarle sliši v živo. Kdor jih je ujel v Orto baru, pa itak že hladi pivo in v omari brska za kopalkami. Dogs in Kavala prihajajo, plaža kliče.

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana