poletje - Nakup vstopnic

Slovenska popevka z Godbo Medvode&gosti  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

V Medvodah se že drugo leto zapored odvija festival Poletje #medvodami!

Vabljeni na uvodni koncert - Večer slovenske popevke z Godbo Medvode in gosti. Zimzelene hite slovenske popevke bodo prepevali trije imenitni solisti: Oto Pestner, Nina Strnad in Zala Smolnikar ZÁLI. Koncert, v celoti posvečen slovenski popevki, bo povezoval radijski voditelj, pisatelj in glasbenik Ambrož Kvartič. Obeta se nam čaroben večer na sotočju Save in Sore, ki ga ne gre zamuditi!

petek, 9.6.2023, ob 21.00, prireditvena ploščad ob Tržnici Medvode


Godba Medvode že od leta 1929 zabava svoje poslušalce, v domači občini pa je v zadnjih letih stalnica njihov božični koncert, s katerim napolnijo športno dvorano Medvode. Na koncertu se jim bodo pridružili kar trije znani slovenski solisti.

Nina Strnad je ena najbolj suverenih vokalistk resne glasbe pri nas. Zaradi čiste in jasne artikulacije ter čutnih interpretacij je delo Nine Strnad prepoznano tako s strani splošne kot strokovne javnosti.

Oto Pestner je legenda slovenske zabavne glasbe. Svoje prve posnetke je naredil že pri dvanajstih letih v studiu Radia Celje, leta 1971 pa s petnajstimi leti že zmagal na Slovenski popevki s pesmijo Trideset let. Do konca sedemdesetih je redno sodeloval in pobiral nagrade na Slovenski popevki in drugih znanih festivalih v Sloveniji in tujini. Od leta 1970 do 2008 je bil član in umetniški vodja znanega New Swing Quarteta, do danes pa je posnel že več kot 40 solističnih albumov.

Zala Smolnikar ZÁLI je mlada pevka in pianistka, ki piše avtorsko glasbo in je diplomirala na študiju petja v Avstriji. Prvič se je širši javnosti predstavila v šovu Slovenija ima talent, sledil je Festival Slovenske popevke, koncerti na največjih slovenskih odrih in sodelovanja z velikimi slovenskimi orkestri.

Medijski sponzorji: Gorenjski glas, Radio Sora, TV Medvode

Spodbujamo trajnostno mobilnost. Na dogodek pridite peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom.