slamin 2021 - Vstopnice

Slamnik  - Vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

Podrobnosti dogodka

Udeležba na prireditvah je dopustna le ob pogoju PCT (negativnem testu, cepljenju ali prebolelosti Covida-19).

Več na https://bit.ly/3p0LDN2


Komedija Slamnik na novem prizorišču

Med zaprtjem gledališča nam je uspelo najti zunanjo lokacijo, na kateri bomo junija lahko odigrali vse ponovitve Slamnika. Gre za nov prireditveni prostor v Ljubljani.


Prva premiera v letu 2021, ki jo bomo lahko odigrali pred občinstvom, je najuspešnejša in najznamenitejša komedija Eugèna Labicha Slamnik, ki je nastala v režiji Diega de BreeMed zaprtjem gledališča nam je uspelo najti zunanjo lokacijo, na kateri bomo junija lahko odigrali vse ponovitve Slamnika. Gre za nov prireditveni prostor v Ljubljani, natančneje v industrijski coni Litostroj, in sicer Halo L56. Prostor v trenutnih razmerah sprejme 300 gledalcev. 

Igrajo Jaka Lah, Jana Zupančič, Tjaša Železnik, Jožef Ropoša, Uroš Smolej, Gašper Jarni, Viktorija Bencik Emeršič/Lena Hribar, Judita Zidar, Klemen Kovačič AGRFT/Matic Lukšič, Tomo Tomšič, Boris Kerč, Mario Dragojević k. g. in Klara Kuk.

Premiera bo v sredo, 9. junija, ob 20. uri v Hali L56.

Ponovitve bodo 2., 3., 4., 8., 11., 12., 15., in 17. junija ob 20. uri in 16. junija ob 18. uri in 20.30 v Hali L56 za abonente MGL in izven.


O prizorišču Hala L56

Revitalizacija industrijskega objekta na Litostrojski cesti 56 v Ljubljani, t. i. Hale L56, ki se nahaja med Litostrojsko cesto in ulico Alme Sodnik; predstavlja edinstveno priložnost za predrugačenje pogleda na del degradiranega industrijskega mestnega območja. Oživitev objekta z umetniškimi vsebinami (del stavbe je že danes namenjen poslovni in gostinski dejavnosti), prinaša urbani kulturni utrip tudi izven mestnega središča. Prostor trenutno sprejme 300 gledalcev, nudi pa tudi prijeten atrij za klepet pred predstavo, v bližini je lokal Boschtiz - dnevna soba v osrčju litostrojske cone za vse, ki si želijo dobro glasbo, pijačo in hrano.


Brezplačni avtobusni prevoz LPP

Vabimo vse, da se nam pridružite v trajnostni naravnanosti in izkoristite avtobusni prevoz – v sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom (LPP) bomo vsem gledalcem komedije Slamnik omogočili brezplačno povratno vožnjo do prizorišča v Litostroju (Linija 18, smer Kolodvor – Živalski vrt-ZOO – I.C. Šiška – Center Stožice P+R). Izstopna avtobusna postaja se imenuje I.C. Šiška in se nahaja pred stavbo Svet metraže. Do vhoda prizorišča (Hale L56) vas bodo usmerile naše hostese, ali pa se boste do vhoda zapeljali s Kavalirjem. 

Vozni red z označenimi urami prihoda in odhoda v bližino lokacije Hale L56:

 

Celoten oz. regularen vozni red je objavljen na: https://bit.ly/3yQBJCn

Sedežni red

V Halo L56 boste lahko vstopili z vstopnico oz. z abonentsko izkaznico sezone 2020/2021, hostese MGL pa vam bodo pokazale, v kateri coni je vaš (abonentski) sedež.

Topla oblačila

Smo sicer že na koncu koledarske pomladi oz. na začetku poletja, a vreme se nikakor ne stabilizira in temperature so za ta čas dokaj nizke, večer pa hladni. Sicer gre za pokrito prizorišče, vendar vam svetujemo, da se toplo oblečete, prostor namreč ni ogrevan.

PCT pogoji

Obenem vas želimo ponovno opomniti na trenutno veljavni vladni odlok, ki določa, da je udeležba na prireditvah možna le ob upoštevanju pogoja PCT (to pomeni, da ste covid-19 preboleli, da ste se proti covidu-19 cepili ali pa imate negativen izvid hitrega testa oz. testa PCR). Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki. Za izpolnjevanje zahtevanega pogoja PCT je odgovoren obiskovalec sam, saj zaposleni v gledališču nadzora ne izvajamo.

Dobrodelna predstava ob dnevu spomina na Gašperja Tiča, ko tudi podeljujemo nagrado Gašperja Tiča za izvirni libreto bo v petek, 18. junija, ob 20. uri. Izkupiček od prodanih vstopnic bomo že tradicionalno namenili ZPMS, in sicer dobrodelni akciji Pomežik soncu.