SLADKI DAN NA VINSKI POTI

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Sladki dan (24. november)

Dvanajsta Vinska pot se bo zaključila sladko, saj bo v nedeljo, 24. novembra, med 13. in 19. uro v Rovih pod starim Kranjem prvič potekal tudi Sladki dan. Skozi kranjsko podzemlje se bo vila sladka pot, na kateri bodo obiskovalci degustirali raznovrstne sladice in izbrana sladka vina.

Sladko razvajanje bo vključevalo raznovrstne gurmanske sladice in sladke izdelke ter sladka vina. Pripravite se na edinstveno kulinarično izkušnjo, kjer boste spoznavali in okušali tradicionalne sladice ter sodobnejše kulinarične kreacije, polne domišljije.

Sladice se odlično podajo tudi k sladkim vinom, ki so zelo cenjena med pravimi poznavalci vin. Sladka vina so po večini zelo kvalitetna in zelo cenjena. Poseben način obiranja grozdja in obdobje trgatve je tisto, kar daje tem vinom velikokrat posebno kakovost. Na voljo bo tako izbor vin pozne trgatve, jagodnega izbora, ledena vina in vina suhega jagodnega izbora.

Gurmanske dobrote ter sladko vino bo mogoče okušati ali kupovati v zameno za degustacijske kupone. Obiskovalec bo ob nakupu vstopnice na vhodu prejel 16 degustacijskih kuponov (8 kuponov za sladice in 8 kuponov za vina), nakup dodatnih kuponov bo na voljo v rovih.

 

Nekaj napotkov za uporabo sladkih vin:

  • Nikoli ne povezujemo sladkih vin s sladico, ki je slajša kot vino.
  • Sladka vina se pijejo v majhnih kozarčkih na koncu obroka, da vas sladkor v vinu ne bi zasitil.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Zavod za turizem in kulturo Kranj

Glavni trg 2

4000 Kranj