simfonijakopra19 - Nakup vstopnic ©

SIMFONIJA KOPRA

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

V senci dvigal Luke Koper se bo 14. septembra na potniškem terminalu Luke Koper zgodil ekskluzivni umetniški dogodek, kot ga daleč naokrog še ni bilo.


 


Tik ob morju, pod milim nebom, bo na romantično osvetljenem prizorišču, kjer bodo kontejnerji in žerjavi del mikavne, dih jemajoče scenografije, postavljen mogočen oder, na katerem bo za glasbeni vrhunec večera poskrbel Orkester Slovenske filharmonije. 


 


Ni veliko simfoničnih orkestrov, ki bi se lahko ponašali s tako bogato in dolgoletno tradicijo kot Orkester Slovenske filharmonije. Omenjeno glasbeno združenje je ob SNG Opera in balet, Akademiji za glasbo in drugih glasbenih ustanovah in društvih eden poglavitnih nosilcev glasbene kulture na Slovenskem.


 


Za to priložnost bo dirigentsko palico vihtel karizmatični nemški dirigent Philipp von Steinaecker z mednarodnim slovesom, ki z Orkestrom Slovenske filharmonije že več let uspešno sodeluje. Sprva je nastopal kot violončelist, leta 2010 pa je prevzel vodstvo orkestrov Camerata Salzburg in Orkestra Padove in Benečije. Leta 2008 je kot prvi zasedel mesto mladega dirigenta pri Orchestra of the Age of Enlightenment.


 


Spored programa napoveduje tri glasbene estetike: Istraljo, delo enega od najpogosteje izvajanih primorskih skladateljev Alda Kumarja, Koncert za klarinet švedskega skladatelja Christiana Lindberga in veličastni Ravelov Bolero. Solist večera bo Michele Marelli na klarinetu.


 


Večer ne bo le glasbeno obarvan, poskrbljeno bo tudi za eno-gastronomske užitke. Gostje bodo lahko okušali izbrana vina ter istrske specialitete. Skratka, to bo večer glasbene odličnosti, ki se bo povezala z odlično hrano, žlahtno kapljico in prijetnim druženjem.


 


Odgovorni organizator prireditve:


PREDODROM d.o.o.


Puntarjeva 17


6000 Koper