Shabazz Palaces - Nakup vstopnic

SHABAZZ PALACES  - Vstopnice

datum in ura dogodka 22 feb. sre. 20:00

ODPOVEDANO - SHABAZZ PALACES - Prestavljeno iz 20.4.2022

Kino Šiška, Ljubljana
odpovedano

Podrobnosti dogodka

[ OBVESTILO ORGANIZATORJA ]

Spoštovani kupci!

SHABAZZ PALACES | 20. 4. 2022 | KINO ŠIŠKA | PRESTAVLJENO

Obveščamo vas, da je koncert SHABAZZ PALACES, Kino Šiška, Ljubljana, načrtovan za 20. 4. 2022 PRESTAVLJEN. Nov termin koncerta je 22. 2. 2023. Že kupljene vstopnice so veljavne za nov datum.

VRAČILO KUPNINE

SPLETNI KUPCI

Spletni kupci nam na info@eventim.si pošljite številko naročila ali fotografijo kupljenih vstopnic (vidna naj bo črtna koda). Povračila kupnine se uredi na enak način kot je bil urejen nakup (enako plačilno sredstvo).

PRODAJNA MESTA

Kupci vstopnic se oglasite na prodajnem mestu kjer ste kupili vstopnice. S seboj imejte originalne vstopnice. Povračila so možna samo na prodajnih mestih kjer ste opravili dejanski nakup (razen Petrol - lahko obiščete vam najbližji Petrol). Prodajno mesto nam mora poslati zahtevek za preklic vstopnic.

Kupci, ki ste vstopnice kupili na naših lastnih prodajnih mestih Eventima: Kino Šiška ali v Hiši vstopnic Tivoli, boste povračilo prejeli z nakazilom na vaš osebni TRR račun. Na info@eventim.si pošljite vaše podatke z naslovom, številko naročila ali scan računa ali scan vstopnic in številko vašega TRR.

Hvala za razumevanje.


SHABAZZ PALACES

20. 4. 2022, Komuna, 20:00

V šišensko palačo se vrača astralni hiphop fenomen Shabazz Palaces, ki je ob prejšnjem obisku leta 2017 poskrbel za enega koncertnih vrhuncev leta. Tokrat nam bo predstavil ne le ploščo The Don of Diamond Dreams iz leta 2020, temveč tudi material iz prihajajoče zbirke redkosti in neizdanih komadov.

ZA FENE: clipping., Dälek, Digable Planets …

Ob prvem nastopu v Šiški leta 2015 je takrat še dvojec Shabazz Palaces pred navdušenim občinstvom igral več kot dve uri, dokler mu ni zmanjkalo materiala. Ob povratku leta 2017 je  po mnenju Radia Študent "s svojim pronicljivim, naefektiranim rapanjem suvereno zakuhal koncert leta". Kaj nas čaka tokrat, ne vemo, a na podlagi preteklih izkušenj lahko zagotovo ugibamo: beati, prežarjeni iz afrofuturističnih galaksij, hipnotična meglica besednih zvez – in koncert, ki ga ne gre zamuditi. Gonilna sila projekta Ishmael Butler, sicer član legendarnih jazz reperjev Digable Planets, se je leta 2020 razšel z dolgoletnim sodelavcem Tendaijem Marairem. Skupaj sta med drugim postala prva hiphop varovanca slovite založbe Sub Pop, ustvarila albumske mojstrovine, kot sta Black Up ter Lese Majesty, sodelovala z izvajalci, kot so Flying Lotus, Animal Collective in Thundercat, ter predstavila lastno, od prevladujočih rap smernic oddaljeno vizijo tega žanra, zasidrano nekje med abstrakcijo, kozmosom in avantgardo.

A s petim studijskim albumom The Don of Diamond Dreams je bilo sodelovanja konec, Butler pa je navdih za nove zvočne avanture našel kar pri svojem sinu Lil Tracyju. Jabolko namreč ni padlo daleč od drevesa, saj je tudi Lil Tracy izvirni član kolektiva, ki je hiphop popeljal v novo smer – emo rap pionirjev GothBoiClique, katerih član je bil tudi preminuli Lil Peep. Butler je tako črpal neposredno iz zvokov današnje mladine, jih filtriral skozi lastno starešinsko modrost ter postregel s spet odlično, drzno ploščo, prežeto s tistim, kar definira tako rekoč vso vrhunsko umetnost: pripravljenostjo tvegati nekaj novega.

Butlerjevi umetniški reinkarnaciji in diamantnim sanjam bomo prisluhnili 20. aprila, pričakujemo pa tudi material z The Lost Vibes Of Shabazz: The Skrilla Scrolls, prihajajoče zbirke redkih in neizdanih komadov. Videospot za prvi singel, posnet v Baški, si lahko ogledate spodaj.

Organizacija: Kino Šiška.