SHABAZZ PALACES 2022 - Vstopnice

SHABAZZ PALACES  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

SHABAZZ PALACES

DATUM: 20. 4. 2022 ob 20.00

LOKACIJA: KINO ŠIŠKA

Dvorana Komuna

V šišensko palačo se vrača astralni hiphop fenomen Shabazz Palaces, ki je ob prejšnjem obisku leta 2017 poskrbel za enega koncertnih vrhuncev leta. Tokrat nam bo predstavil ne le ploščo The Don of Diamond Dreams iz leta 2020, temveč tudi material iz prihajajoče zbirke redkosti in neizdanih komadov.

Ob prvem nastopu v Šiški leta 2015 je takrat še dvojec Shabazz Palaces pred navdušenim občinstvom igral več kot dve uri, dokler mu ni zmanjkalo materiala. Ob povratku leta 2017 je po mnenju Radia Študent "s svojim pronicljivim, naefektiranim rapanjem suvereno zakuhal koncert leta". Kaj nas čaka tokrat, ne vemo, a na podlagi preteklih izkušenj lahko zagotovo ugibamo: beati, prežarjeni iz afrofuturističnih galaksij, hipnotična meglica besednih zvez – in koncert, ki ga ne gre zamuditi. Gonilna sila projekta Ishmael Butler, sicer član legendarnih jazz reperjev Digable Planets, se je leta 2020 razšel z dolgoletnim sodelavcem Tendaijem Marairem. Skupaj sta med drugim postala prva hiphop varovanca slovite založbe Sub Pop, ustvarila albumske mojstrovine, kot sta Black Up ter Lese Majesty, sodelovala z izvajalci, kot so Flying Lotus, Animal Collective in Thundercat, ter predstavila lastno, od prevladujočih rap smernic oddaljeno vizijo tega žanra, zasidrano nekje med abstrakcijo, kozmosom in avantgardo.

A s petim studijskim albumom The Don of Diamond Dreams je bilo sodelovanja konec, Butler pa je navdih za nove zvočne avanture našel kar pri svojem sinu Lil Tracyju. Jabolko namreč ni padlo daleč od drevesa, saj je tudi Lil Tracy izvirni član kolektiva, ki je hiphop popeljal v novo smer – emo rap pionirjev GothBoiClique, katerih član je bil tudi preminuli Lil Peep. Butler je tako črpal neposredno iz zvokov današnje mladine, jih filtriral skozi lastno starešinsko modrost ter postregel s spet odlično, drzno ploščo, prežeto s tistim, kar definira tako rekoč vso vrhunsko umetnost: pripravljenostjo tvegati nekaj novega.

Butlerjevi umetniški reinkarnaciji in diamantnim sanjam bomo prisluhnili 20. aprila, pričakujemo pa tudi material z The Lost Vibes Of Shabazz: The Skrilla Scrolls, prihajajoče zbirke redkih in neizdanih komadov. Videospot za prvi singel, posnet v Baški, si lahko ogledate spodaj.

Organizacija: Kino Šiška.