Seviljski brivec, Celje 2021 - Vstopnice

Seviljski brivec

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Seviljski brivec je komična opera G. Rossinija in je eno najpogosteje izvajanih del v operni literaturi. To lahko pripišemo čaru duhovite glasbe, polne dopadljivih melodij in značilnih vihravih ansambelskih finalov, arije pa so že zdavnaj postale paradne točke solistov.

Pehlivanian Operna akademija (POA) z Maestrom Georgeom Pehlivaniana vsako poletje pripravi eno celotno opero in slovenski javnosti omogoči ogled. Predstavitev priljubljenih oper širšemu občinstvu je eden od ciljev Maestra in s tem otrokom, mladostnikom, mlajšim in starejšim odprli vrata, da uživajo v "operni izkušnji" na domačih tleh.

Med operno predstavo bo publika v enem večeru na odru videla različne dirigente ter videla in slišala razlike med posameznimi dirigenti in njihovo komunikacijo s pevci in orkestrskimi glasbeniki. Priložnost je dana čim večim pevcem, javnost ima priložnost v enem večeru slišati več različnih pevcev, ki pojejo eno ali več posameznih opernih vlog.

Operna predstava se bo izvajala na prostem in v "koncertni različici", kar pomeni, da bodo pevci na odru stali pred orkestrom, brez kostumov in scenografije, kot se to dogaja v operni hiši. Običajno so vsi recitativi s čembalom pri izvedbi izpuščeni, tako da lahko občinstvo uživa le v glasbi, ki jo je skladatelj napisal za orkester in pevce.

Predstavo bo spremljal orkester Pehlivanian Opera Academy - zasebni orkester Maestra, ki je bil sestavljen posebej za njegovo poletno akademijo in ga sestavljajo najboljši mladi slovenski orkestrski glasbeniki.