SBO: VENIJA IMPLOZIJA - Nakup vstopnic

SBO: VENIJA IMPLOZIJA

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Praznovanje 13. obletnice Kina Šiška bodo s prvim večjim samostojnim koncertom na domači mestni grudi usodno zaznamovali SBO!

V šišensko Katedralo prihajajo polemični otroci tranzicije, ki so nase s prvim celovitim albumskim izdelkom TRANS znova močneje opozorili med pandemičnim letom 2021. Praznično obdobje obletnice v Šiški bodo otvorili enfants terribles ljubljanske trap-je-mrtev scene, obeta pa se performativno nadgrajeno in dolgometražno druženje z občinstvom. SBO le veljajo za prestižne odrske zabavljače, dosedanji koncerti pa so zgolj napoved hajpa, ki se obeta v prvem samostojnem, praktično povratniškem nastopu znotraj ene najbolj prepoznavnih ljubljanskih koncertnih lokacij. Pričakujemo lahko razširjen repertoar, estetske dogodivščine ter poglobljene pogovore o trenutnem geopolitičnem stanju; vse za dobrobit naše Venije in nje prihodnosti!

Čudaškost in odtujenost sta stigmi, ki jih je SBO zadobil kot avantgarda ljubljanske trap mladeži že v samem začetku. Njihova brezkompromisna pojavnost in neobčutljiva izraznost sta odmevali kot basovski pank za internet generacijo. Zabavljači in depresivci, mučki provokatorji z (o)kultnimi predznaki, a prvotno le gimnazijski prijatelji z misijo vsak petek. Po nizu postfaktičnih podvigov, medmrežnih hitov in pojavov na bizarni lestvici slovenskega YouTube trendinga s komadi kot so »Tipi so pičke«, »Sara Bezovšek«, »Tvrdi L« in »P*** kurac«, 14. marca 2021 objavijo svoj dolgo pričakovani, prvi uradni celovečerni album z naslovom TRANS. Objavo albuma spremlja videospot za otvoritveni komad »Ljubljana je Berlin«, kjer se skozi poklon ikoničnim slovenskim videospotom zgodi montažna implozija, ki razkriva strice iz ozadja kot frontmene slovenskega popa. Videospot je bil nagrajen z nagrado regijskega glasbenega portala Muzzik TV v kategoriji najboljšega indie/alternativnega videospota. SBO od izdaje zadnjega albuma že kujejo načrte za prevzem oblasti z novimi glasbenimi izdelki, ki jih bo občinstvo Kina Šiška lahko ekskluzivno okusilo 15. septembra.

Za ogrevanje pred glavnim aktom bodo poskrbeli Masaž, mlada četveroglava naveza, ki se s prijetno gruvajočimi melodijami nevsiljivo, a vztrajno zasidra v mislih in na mrmrajočih ustnicah. Bend, še en hitro rastoči člen osvežujočega novega vala domačega popa, je čez poletje v okviru Klubskega maratona Radia Študent nabiral koncertno kilometrino širome Slovenije, septembra pa nas bo zazibal v Šiški. Poslušajte Masaž, prepustite se frekvencam!