Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Art & Vine

Salon Sauvignon Ptuj 2018 – Vino v mestu tisočletij

Sobota 21. aprila 2018 med 13. in 19. uro

Dominikanski samostan

Muzejski trg 1

Ptuj

 

...preko štirideset vinarjev...

...preko sto vrhunskih sauvignonov iz vsega sveta...

...Master Class...

...vrhuska štajerska kulinarika s svetovnim pridihom....

...vrhunska likovna umetnost...

...glasba...

...družinam prijazen...

 

www.salonsauvignon.eu

"Predstavitev vin iz mojstrskih razredov v okolju samostana iz 12. stoletja je čisto veselje!"

Frank Smulders, Master of Wine

Vino je kultura – in vrhunska vina terjajo, da jih izpijemo v vrhunskih kulturnih kontekstih.

Dominikanec

Festival Salon Sauvignon – Vino v mestu tisočletij umeščamo v slikovito okolje Dominikanskega samostana na Ptuju. Kompleks Dominikanca, obdan s cvetjem in zelenjem Sončnega parka, na katerega se ozira čudovito baročno pročelje, z južnim dvoriščem, ki je bratom Dominikancem služil kot letna jedilnica in zeliščni vrt, s spokojnim notranjim dvoriščem, gotskim križnim hodnikom, ki ga preseva svetloba vitkih, elegantnih šilasto ločnih oken, refektorijem z razkošno baročno poslikavo in ornamentalno bogato štukaturo ter amfiteatrom Male dvorane za en dan spremenimo v okolje vrhunskega uživanja po načelu, da je vino kultura in da k njegovim vrhunskim  dosežkom sodijo le izjemni konteksti njegovega užitja.

Vino

Preko štirideset vinarjev predvsem iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, preko sto sauvignonov iz vseta sveta, tudi iz vinorodnih dežel Novega sveta. Tokrat pripravljamo posebno manjše poglavje; vključujemo nekaj izbranih cabernet sauvignonov, otrok sauvignona in cabernet franca.

Kulinarika

Barve štajerske kulinarike bodo tudi tokrat zastopale najboljše ptujske gostilne; Gostilna Ribič, Grand hotel Primus, Gostilna Grabar in Gostilna Amadeus. Sauvignon bodo poročale z izbranimi kulinaričnimi okusi Štajerske. Vsaka kulinarična hiša bo k vrhunskim sauvignonom ponudila mesni ali ribji meni, ob tem pa še meni za vegetarijance in vegane. Na nikogar torej nismo pozabili.

Master Class

Tudi letošnjemu festivalu Salon Sauvignon Ptuj 2018 bomo dali veliko strokovno težo. Zato smo na salon povabili Jānisa Volkinšteinsa, zelo zanimivega vinskega strokovnjaka in poslovneža milenijske generacije, pomembnega vinskega uvoznika in distributerja ter kreativnega vinskega organizatorja iz Baltika. Vsekakor vse, kar vemo o njem, obeta izjemno iskrivo vinsko doživetje. Potrebne so rezervacije na www.salonsauvignon.eu.

Umetnost

Vino je umetnost. Kreacija narave in vinarja. Zato ga tudi povezujemo z umetnostjo. Tudi letos bomo v Dominikanskem samostanu razstavili dela izjemne likovnega zbirke družbe Talum, generalnega sponzorja festivala.

After Party

Ko bo salon zaprl vrata Dominikanca, bo odprl vrata starega mestnega jedra. Zaživeli bodo intimni klubski prostori z glasbo in plesom za vse okuse. Odličen zaključek festivala z druženjem – ob kozarcu vrhunskega sauvignona v starem mestnem jedru Ptuja. Iskrivega mesta umetnosti in umetnostne dediščine, ki sega v antiko. Mesta s čudovitimi razgledi na vinorodno okolico. Mesta tisočletij.

Prenočitve

Festival Salon Sauvignon doživite polno. Ostanite v mestu tisočletij, raziščite ga in podoživite s kozarcem vrhunskega sauvignona. Mesto z okolico ponuja odlična prenočišča za vse okuse in vse debeline denarnic. Sobo boste lahko iz petka na soboto in sobote na nedeljo najeli v ugodnem paketu s vstopnico na festival Salon Sauvignon v starosti slovenskih mest, v Mestu tisočletij.

Informacije

Poiščite si vse informacije o festivalu, o vsebinah in o nastanitvah v mestu in okolici na www.salonsauvignon.eu. ali nas pokličite na 041/328-488.

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

ARS POETOVIENSIS, Slavko Dobnik, s.p.

Starše 16

2205 Starše