Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Salon penečih vin

Vse od prvega Slovenskega festivala vin, ki smo ga ogranizirali pred dobrimi šestnajstimi leti, zvesto sledimo svojemu poslanstvu – širiti kulturo pitja vina in hrane. To prvenstveno razumemo kot pripravo in izvedbo vrhunskih eno-gastronomskih prireditev ter vinogradnikom in vinarjem ter obiskovalcem naših prireditev vedno ponuditi nekaj novega, nekaj več. Zato smo se v letošnjem letu odločili, da kot prvi v Sloveniji organiziramo Salon penečih vin. Premierni salon pripravljamo v prostoru, ki pritiče dimenzijam in razkošju penečih se vin – v Grand hotelu Union, v Ljubljani, 15. maja, med 16. in 20. uro.

Ideja salona je povezati pridelovalce, trgovce in distributerje domačih in tujih penečih vin, ki so prisotna na slovenskem tržišču, ter jih predstaviti na ekskluzivnem dogodku skrbno izbranim ciljnim javnostim. Tu imamo v mislih predvsem gostince, odgovorne v restavracijah in hotelih, poslovneže, novinarje, trgovce, lastnike vinotek, sommelierje, predstavnike najrazličnejših medijev ter na koncu in nenazadnje ljubitelje penečih vin.

Premierni Salon penečih vino bomo nadgradili v maniri, ki je lastna ekskluzivnim dogodkom – z gala nadaljevanjem in zaključkom. Po končanem Salonu penečih vin vabimo vse razstavljavce in obiskovalce na Gala mehurčke pod zvezdami, kot smo poimenovali nadaljevanje večera ob penečih vinih, vrhunski kulinariki, izbrani glasbi in zvezdah ...

 

SALON PENEČIH VIN

Gala večerja

 

Šef kuhinj Grand hotela Union in mednarodno priznani kuharski mojster Janez Dolšak je s svojo ekipo za vse ljubitelje penin in vrhunske kulinarike pripravil poseben degustacijski meni prav za priložnost prvega Salona penečih vin v Ljubljani. Del Gala mehurčkov pod zvezdami pa je Gala večerja. Za prefinjeno sestavljene štiri hode je Dolšak posegel po slovenskih in mednarodnih specialitetah sodobne kuhinje, vsak krožnik pa bo seveda tudi paša za oči. Ob streženem meniju Grand hotela Union se bodo podrobno predstavili tudi nekateri vinarji, ki bodo s svojimi peninami popestrili bogat izbor jedi. Začetek dogodka je ob 20.30 uri, v Zelenem salonu Grand hotela Union.

 

Gala meni

 

Tartar rdeče postrvi s kaviarjem in narastek z raki 

Istenič Gourmet rose brut 2006

*

Jagodna juha s penino 

Mastnak Valvasor Rumeni muškat 2011 polsuho/demi sec

*

Pečen telečji file in zorjen telečji hrbet z jurčkovo skorjico

 Bjana brut NV

*

Čokoladni mousse in mangov sorbet

Radgonske gorice Penina traminec polsladko/demi doux

 

 

Cena degustacijskega menija s pripadajočimi peninami je 35,00 eur, zaradi omejenega števila razpoložljivih mest pa je nakup vstopnice vnaprej priporočljiv.

Po nakupu vstopnice vas vljudno prosimo, da za sedežni red pokličete šefa strežbe Grand hotela Union Janeza Žgajnarja na telefon 051 371 887.

 

 

Organizator: Poslovno svetovanje, Radomir Stojanovič, s.p.